ΠολιτισμόςΑρχείο

Διαμαρτυρία στην Επίδαυρο (WebTV)

Αρκετός ήταν ο κόσμος που έσπευσε να παρακολουθήσει την “Ιφιγένεια στην Χώρα των Ταύρων” την Παρασκευή και το Σάββατο στην Επίδαυρο με την σκηνοθετική ματιά του Θωμά Μοσχόπουλου, ο οποίος έχει κάνει επίσης και την μετάφραση, να εξασφαλίζει στους θεατές μία άψογη παράσταση που άρεσε στο κοινό.

Αν εξαιρέσουμε τον τίτλο που άλλαξε κατά τη μετάφραση και την εικόνα του Ορέστη με τον Πυλάδη και τον δεσμοφύλακα που προσιδίαζαν σε θύματα και εκτελεστή τζιχαντιστή, κατά τ’ άλλα η παράσταση ήταν περισσότερο κλασική, δεν είχε σκηνοθετικές εξάρσεις και δεν έφερνε τόσο στην σύγχρονη εποχή, χωρίς αυτό να είναι απαρραίτητα κακό.

Πολύ καλή η Αμαλία Μουτούση που με την ιδιαίτερη χροιά στη φωνή της και την άψογη παρουσία της πάνω στη σκηνή, ήταν θα λέγαμε η ιδανική Ιφιγένεια που προσδοκούσε να δει το κοινό και που ταίριαζε στα χαρακτηριστικά που θα περιμένει κανείς να δει από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Πολύ καλή ήταν και η παρουσία των υπόλοιπων ηθοποιών, αλλά και του χορού που ξέχασαν τα προβλήματά τους πάνω στη σκηνή αφού είναι γεγονός πως ήρθαν να παίξουν στην Επίδαυρο απλήρωτοι, λόγω των συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων που έχουν οδηγήσει το ΚΘΒΕ στον στραγγαλισμό.

Όπως άλλωστε τόνισαν διαμαρτυρόμενοι επί σκηνής με το πέρας της παράστασης, με όλο τον σεβασμό στο θεατή που βρέθηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου πληρώνοντας για να δει το έργο, “αυτή τη στιγμή το ΚΘΒΕ υπάρχει και αντέχει, λειτουργεί και δημιουργεί, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των απλήρωτων εργαζόμενων και την αδιαπραγμάτευτη αγάπη τους για το θέατρο και τον πολιτισμό”.