ΚοινωνίαΑρχείο

Τον “τσίμπησαν” στις διακοπές του, για πορνογραφία ανηλίκων στο διαδίκτυο

Εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.Αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 31χρονο στις διακοπές του.

Έψαξαν το σπίτι του στην Αττική, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, όπου ταυτοποιήθηκε ο διαδικτυακός του λογαριασμός.Επίσης, βρήκαν και κατέσχεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και τρεις σκληρούς δίσκους, που θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο ανταλλαγής αρχείων Peer-to-Peer (P2P), για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, ενώ εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 31χρονου, ο οποίος χρησιμοποιούσε επί μήνες συνδέσεις διαδικτύου (IP) άλλων προσώπων, στις οποίες είχε αποκτήσει παράνομα πρόσβαση, προκειμένου να μην εντοπίζεται καιδιακριβώθηκε η κατοχή χιλιάδων (38.000 περίπου) αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία αναπαριστούσαν νήπια, γεγονός για το οποίο ο 31χρονος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.