ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Οι ομογενείς να βοηθήσουν την χώρα τις δύσκολες ώρες

Με αφορμή την βράβευση του κ. Ευσταθίου Συκιώτη, από τον Τυρό Αρκαδίας, για τη σημαντική του δωρεά για την αποπεράτωση του δρόμου Τυρού – Παλαιόχωρας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κάλεσε όλους τους Πελοποννήσιους που βρίσκονται εκτός Ελλάδας να βοηθήσουν την χώρα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά, δείχνοντας την αλληλεγγύη, την αγάπη και τον πατριωτισμό τους.

Xαρακτήρισε πρότυπο μίμησης την ανιδιοτελή προσφορά, ενός ανθρώπου που αντιπροσωπεύει μια γενιά που αναγκάστηκε να ξενιτευτεί, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει αντιξοότητες και να δημιουργήσει σπουδαία πράγματα. 

Η σημασία της δωρεάς αυτής δεν έγκειται τόσο στο οικονομικό μέγεθος, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, αλλά περισσότερο στην ψυχική καλλιέργεια που αντιπροσωπεύει και στη διαφορετική κουλτούρα της Πελοποννήσου, «αφού, πρώτα και κύρια πιστεύουμε στους ανθρώπους μας».

Παρόντες κατά την βράβευση ήταν ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Τριανταφύλλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Άγγελος Παπαγγελόπουλος, Περικλής Μαντάς και Βασίλειος Σιδέρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Ρουμελιώτης, Θεόδωρος Ντάνος, Γεώργιος Μπακούρης και Ιωάννης Κατσίρης και ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Λαλουδάκης.

 

 

(Οι φωτογραφίες είναι από το leonidion.gr)