ΠολιτισμόςΑρχείο

Ο Αριστοφάνης έφερε περισσότερο κόσμο στην Επίδαυρο

Αυξημένη σε σχέση με πέρυσι παρουσιάζεται η προσέλευση στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και τις 15 Αυγούστου 14 συνολικά παραστάσεις έφεραν στην Επίδαυρο περίπου 82.000 θεατές, ενώ πέρυσι κατά το ίδιο διάστημα παρουσιάστηκαν 12 παραστάσεις που συγκέντρωσαν περί τους 75.000 θεατές.

Μεγαλύτερη ζήτηση είχε ο Αριστοφάνης που πέρσι ήταν σχεδόν απών από το καλεντάρι, και ειδικά οι «Εκκλησιάζουσες» με τον Γιάννη Μπέζο που έκαναν sold out, καθώς και οι «Αχαρνής» του Γιάννη Κακλέα με τον Β. Χαραλαμπόπουλο, η οποία μάλιστα παίχτηκε τέσσερις φορές. Εντυπωσιακή προσέλευση υπήρξε και στις παραστάσεις του θεάτρου ΝΟ και του Μιχαήλ Μαρμαρινού, όπως και του «Αίαντα» του Ευριπίδη από τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο. 

Το Υπουργείο Πολιτισμού με τη σειρά του στήριξε την πρωτοβουλία των διοικήσεων των εποπτευομένων φορέων για μείωση της τιμής του εισιτηρίου με το κοινό να έχει πρόσβαση με μόλις 8 ευρώ στο άνω διάζωμα σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ 15 ευρώ ήταν το κόστος για το εισιτήριο της παράστασης και του πούλμαν. Παράλληλα δωρεάν εισιτήρια διατέθηκαν σε ευπαθείς ομάδες, ανέργους και ΚΑΠΗ.