ΠολιτισμόςΑρχείο

To 1ο ΕΠΑΛ Άργους στο 38ο Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών Δράμας

Σε πείσμα όλων των αντιξοοτήτων, το 38ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2015, δίνοντας το καθιερωμένο του ραντεβού με το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφίας. 

Η ταινία “Τι θα ήμασταν πες μου…χωρίς τα τραγούδια” του 1ου ΕΠΑΛ Άργους και 1ου Ε.Κ. Άργους επιλέχθηκε και ταξιδεύει στο Φεστιβάλ της Δράμας Ταινιών Μικρού μήκους Δράμας. Βραβεύτηκε στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους 2015 με το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ, που δημιούργησε η Α΄ τάξη για τις ανάγκες του μαθήματος της Ερευνητικής εργασίας (project), με την βοήθεια του Ηλεκτρονικού και Ηλεκτρολογικού τομέα. 

Ο τίτλος της ταινίας είναι από το τραγούδι “ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ” σε στίχους και μουσική του Κώστα Λειβαδά και της Ελένης Τσαλιγοπούλου που ερμήνευσε υπέροχα η ίδια. Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στη συναυλία αφιέρωμα για την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Κώστα Λειβαδά στο Άργος. 

H μεγάλη γιορτή των Ταινιών Μικρού Μήκους στην Δράμα, κλείνει τα 38 της χρόνια και συμπληρώνει 21 χρόνια από την θέσπιση του διεθνούς της τμήματος έχοντας φέτος έναν ισχυρό σύμμαχο και υποστηρικτή: την Fipresci. Το Φεστιβάλ θα υποδεχθεί για πρώτη φορά την Διεθνή Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου, έναν θεσμό με κύρος που επιλέγει προσεκτικά (και φειδωλά) πού θα συμμετάσχει. Η Fipresci, που φέτος γιορτάζει τα 90 χρόνια της, θα απονείμει το δικό της βραβείο στο Διεθνές Τμήμα του Φεστιβάλ.

Κόντρα σε κάθε εμπόδιο λοιπόν, η Δράμα αντεπιτίθεται: αναπτύσσεται αντί να συρρικνώνεται, ενδυναμώνει τον διεθνή χαρακτήρα της διοργάνωσης και εκτός από τους πιστούς της υποστηρικτές, αποκτά και νέους χορηγούς (ΟΤΕ TV, U.S. Mission Greece-Αμερικανική Διπλωματική Αποστολή στην Ελλάδα, Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού) 

Στη φετινή διοργάνωση θα προβληθούν συνολικά 210 ταινίες σε όλα τα προγράμματά της.

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 12 το μεσημέρι θα γίνει η προβολή της ταινίας “Τι θα ήμασταν πες μου…χωρίς τα τραγούδια” του 1ου ΕΠΑΛ Άργους και 1ου Ε.Κ. Άργουςστον κινηματογράφο “ΟΛΥΜΠΙΑ”.