ΠολιτικήΑρχείο

Τί είπε ο Βορίδης στο Ναύπλιο (Video, Φωτό)

Για περισσότερη από μισή ώρα ο βουλευτής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Μάκης Βορίδης μίλησε στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο ξενοδοχείο Αμαλία.

Παρόντες  όλοι οι υποψήφιοι με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στην εκλογική περιφέρεια Αργολίδας, καθώς καθώς και αυτοδιοικητικοί και παραγόντες του Ναυπλίου και του Άργους.

Η ομιλία Βορίδη

Σήμερα συναντώνται, στον μεγάλο αγώνα μας, όλοι όσοι πιστεύουν στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στη Δημοκρατία, στην Ελευθερία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μ. Βορίδης.

Σε πολλά σημεία της ομιλίας του ο πρ. υπουργός συνομίλησε με τους πολίτες δείχνοντας ότι η επαφή ήταν αμφίδρομη. «Ο Τσίπρας ζει στον κόσμο του» του αντέτεινε ένας από τους παρευρεθέντες για να συμπληρώσει ο Μ. Βορίδης: «Το πρόβλημα είναι ότι θέλει τον δικό του κόσμο να τον κάνει και δικό μας. Αλλιώς δεν θάχαμε κανένα πρόβλημα να ζει σε όποιον κόσμο θέλει».

«Η Ελλάδα δεν θα έχει ευκαιρία» τόνισε εξηγώντας ότι «αυτό το τριετές πρόγραμμα είναι ο χρόνος που έχουμε προκειμένου να ανακτήσουμε την πρόσβασή μας στις αγορές και στον κανονικό δανεισμό. Όλες οι άλλες χώρες τα κατάφεραν εκτός από εμάς. Και γι’ αυτό είναι ένοχος ο κ. Τσίπρας. Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό διότι όπως ισχυρίζεται δεν εγνώριζε».

Ο Μάκης Βορίδης ανάλυσε την οικονομική κατάσταση, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και επέρριψε σαφείς ευθύνες στον κ. τσίπρα και για την επιλογή του κ. Βαρουφάκη ενώ στάθηκε στο τι παρέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση από αυτήν του Αντώνη Σαμαρά. «Είμαι πραγματικά υπερήφανος γιατί υπηρέτησα στην κυβέρνηση του πιο ικανού πρωθυπουργού των τελευταίων ετών», υπογράμμισε ο βουλευτής Αττικής.

Αναφερόμενος το πρόβλημα του μεταναστευτικού επέρριψε ευθύνες στον τρόπο με το οποίο το αντιμετώπισε η κυβέρνηση διά της αρμόδιας υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου. «Είναι δικηγόρος η οποία έχει εξειδικευτεί στις νομιμοποιήσεις μεταναστών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης για να προσθέσει: «Υποστηρίζουν ότι ο πόλεμος έσπρωξε τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα. Μα ο πόλεμος δεν ξεκίνησε τον Ιανουάριο. Διαρκεί ήδη 4 χρόνια. Και με την πολιτική Τσίπρα, όλοι αυτοί περνούν στην Ελλάδα. Και τελικά μένουν εδώ αφού τα ταξιδιωτικά έγγραφα που τους υποσχέθηκαν για να περάσουν στην Ευρώπη δεν μπορούν να χορηγούνται αυθαίρετα»!

«Είναι η μοίρα της παράταξης μας να μαζέψουμε τα συντρίμμια που αυτοί δημιούργησαν, όπως και στο παρελθόν. Έτσι θα το ξανακάνουμε. Θα ξανακάνουμε την Ελλάδα μας μεγάλη και αξιόπιστη. 20 Σεπτεμβρίου κερδίζουμε τις εκλογές με πρωθυπουργό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και πιάνουμε δουλειά» κατέληξε ο Μάκης Βορίδης.