ΚόσμοςΑρχείο

Οι εξωγήινοι μας στέλνουν μηνύματα αλλά δεν μπορούμε να τα διαβάσουμε!

Μία ειδικός σε θέματα εξωγήινης ζωής έχει πει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν προχωρήσει αρκετά ώστε να διαβάσουν τα μηνύματα των εξωγήινων, εάν πράγματι έχουν σταλεί.

Η Δρ Ναταλί Κάμπρολ από το Ινστιτούτο του SETI, άφησε να εννοηθεί ότι να βασίζεται η έρευνα μας για εξωγήινους σε απλά ηχητικά και οπτικά σήματα θα ήταν ίσως πολύ λίγο.

Μιλώντας στην Dailymail.com, τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν υπάρχει ένας πολιτισμός εκεί έξω που είναι μόνο 1.000 χρόνια μεγαλύτερος από τον δικό μας, ποιος ξέρει το είδος της τεχνολογίας ή το είδος της διαδικασίας που έχουν χρησιμοποιήσει για να έρθουν σε επικοινωνία με άλλους πολιτισμούς».
 

«Απλά ξύνουμε την επιφάνεια εδώ. Βλέπουμε το σύμπαν από τη δική μας σκοπιά», ανέφερε.

«Έχουμε την τάση να κάνουμε ερωτήσεις για τον τρόπο που το κάνουμε. Αλλά τι είδους σκέψης μπορεί να έχει ένας εξωγήινος πολιτισμός, πραγματικά δεν ξέρω» υπογράμμισε.

«Αντί να κολλάμε σε παραδοσιακές μεθόδους», η Κάμπρολ τόνισε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε πιο προηγμένες τεχνικές.

«Πρέπει να στηριχθούμε στην φαντασία μας για να καταλάβουμε τι θα κάνουν οι εξωγήινοι και να μην φοβόμαστε να αναπτύξουμε νέες ερευνητικές κατευθύνσεις», ανέφερε επίσης.

Η λύση όμως που προτείνει έχει να κάνει με την καταστροφή των πλανητών των εξωγήινων και τις επιδράσεις τους στην κλιματική αλλαγή, αναφέρει η DailyMail.

Σύμφωνα με την Κάμπρολ, «υπάρχει ένα παράθυρο στο χρόνο όπου μπορεί κανείς να περιμένει ένα πολιτισμό ώστε να φτάσουμε στο σημείο ανισορροπίας που είμαστε τώρα».

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα βρείτε σημάδια στην ατμόσφαιρα ενός πλανήτη που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα.
 
ΠΗΓΗ