ΠολιτικήΑρχείο

Τι ψήφισε η Αργολίδα

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων στην Αργολίδα με τη Νέα Δημοκρατία να έχει επικρατήσει σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες με μοναδική εξαίρεση τον πρώην Δήμο Μιδέας που έβγαλε πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 28,02% έναντι 27,17% της ΝΔ. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα καταγράφεται στις 4,20 ποσοστιαίες μονάδες (33,71% η ΝΔ έναντι 29,51% του ΣΥΡΙΖΑ). Υψηλό ήταν και το ποσοστό που έλαβε το ΠΑΣΟΚ με 9,67%, ενώ πανελλαδικά περιορίστηκε στο 6,27%. Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα με 8,54% και 4,24% αντίστοιχα.

Από τους 94.982 εγγεγραμένους ψήφισαν οι 54.117, με την αποχή να κυμαίνεται στο 43,02%, ποσοστό ρεκόρ, που δείχνει ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν σε καμία περίπτωση αντιπροσωπευτικό του συνόλου των ψηφοφόρων, που προτίμησαν με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους προς το πολιτικό σύστημα.

Βουλευτές εκλέχθηκαν οι Γιάννης Ανδριανός (ΝΔ), Γιάννης Γκιόλας (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ). Σταυροδοσία δεν υπήρξε λόγω του ότι οι εκλογές έγιναν με λίστα, από την οποία εκλέγονταν οι επικεφαλής.

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα:

 

 ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ