ΠολιτικήΑρχείο

Γ.Ανδριανός: «Να οικοδομήσουμε μαζί, την Ελλάδα που δικαιούμαστε και αξίζουμε»

Στην ομιλία του ο βουλευτής της Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας τονίζει την διαχρονικότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τώρα, καθώς τα ίδια προβλήματα όπως αναφέρει, προσπαθούσε να λύσει τότε και ο Ιωάννης Καποδίστριας.

“Οι αναλογίες είναι μεγάλες και εντυπωσιακές.

Ο εκσυγχρονισμός, η διασφάλιση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας, η εμπέδωση μιας λειτουργικής και ευέλικτης δημόσιας μηχανής που θα υπάρχει για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του έθνους και του πολίτη και όχι το αντίστροφο, παραμένουν και σήμερα ζητούμενα.

Αυτή λοιπόν είναι η πρόκληση της δικής μας γενιάς. Αυτή είναι και η προϋπόθεση για να ανοίξουμε με τον καλύτερο τρόπο τον τρίτο αιώνα ελεύθερου βίου της πατρίδας μας: η ολοκλήρωση, επιτέλους, του οράματος του Καποδίστρια που θα επιτρέψει στον ελληνισμό να ασχοληθεί απερίσπαστος με το γενικό καλό, χωρίς καταστροφικές έριδες και αθέμιτους εσωτερικούς ανταγωνισμούς που μας κρατάνε πίσω και χαμηλά.

Αν συνεπώς θέλουμε να τιμήσουμε στην πράξη την ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια, οφείλουμε να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε το εγχείρημα που ανέλαβε επιτέλους να ολοκληρωθεί. Να οικοδομήσουμε μαζί, ενωμένοι, παραμερίζοντας τις διαφορές μας, την Ελλάδα που δικαιούμαστε και αξίζουμε.”