ΠολιτισμόςΑρχείο

Η Επίδαυρος μπορεί ξέχασε τη Μελίνα αλλά την θυμήθηκε η Google!

Η Αργολίδα παρέλειψε να θυμηθεί φέτος τη Μελίνα Μερκούρη, η οποία είχε συνδέσει το όνομά της με το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, αλλά και με την Αρχαία Επίδαυρο όπου διατηρούσε σπίτι.

Δεν συνέβη το ίδιο όμως με την Google όπου την Κυριακή αφιέρωσε το doodle της στην μεγάλη ηθοποιό και πολιτικό, με αφορμή την 95η επέτειο από τη γέννησή της. Έτσι λοιπόν οι χρήστες του Διαδικτύου στην αρχική σελίδα έβλεπαν να φιγουράρει το πρόσωπο της Μελίνας Μερκούρη, με φόντο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Η Μελίνα συνήθιζε να περνάει τα Σαββατοκύριακα της μαζί με τον Ντασέν στο εξοχικό της στο Γιαλάσι της Αρχαίας Επιδαύρου, ένα απλό σπίτι κρυμμένο μέσα σε αγιόκλημα σε θάμνους και κληματαριές.  Η Μελίνα ξεκουραζόταν εκεί έχοντας συντροφιά φίλους ,από τον Κουν και τον Λαζάνη, αν είχαν παράσταση στο θέατρο μέχρι την Δέσπω Διαμαντίδου.

Μάλιστα η οικογένεια Μερκούρη είχε απώτερη καταγωγή από την Αργολίδα και μέλη της είχαν πολεμήσει στην επανάσταση του 1821.

Αν και εφέτος ο τόπος της την ξέχασε, δεν είχε συμβεί το ίδιο, το 2014, όπου το Φεστιβάλ Αγροτουρισμού Επιδαύρου ήταν αφιερωμένο σε εκείνη.