ΚοινωνίαΑρχείο

Η Περιφέρεια ξαναδιώχνει το ΚΤΕΛ από τον Άγιο Βασίλειο

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της υπηρεσίας Συγκοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, επανήλθε στο θέμα του ΚΤΕΛ και για δεύτερη φορά σφράγισε προσωρινά τις εγκαταστάσεις του στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου στο Άργος.

Η απόφαση είχε ληφθεί από τις 31 Αυγούστου με τον ισχυρισμό πως δεν υπάρχει η προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας για χρήση πρακτορείου στο συγκεκριμένο σημείο, αν και λειτουργεί ως σταθμός διευκολύνοντας σε σημαντικό βαθμό τους επιβάτες, αποσυμφορίζοντας το σκαμένο λόγω της ανάπλασης κέντρο της πόλης.

Πλέον οι επιβάτες καλούνται να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται μπροστά από το ΚΤΕΛ, στην οδό Ναυπλίου, ελπίζουμε για μικρό χρονικό διάστημα και θεωρούμε δεδομένο ότι θα δρομολογηθεί άμεσα έστω και προσωρινή λύση η οποία θα διασφαλίζει την ασφάλεια τους.

Σύμωνα με την απόφαση της Περιφέρειας η «ΚΤΕΛ Αργολίδας Α.Ε.» είναι υποχρεωμένη:

” – Μέσα σε 10 ημέρες το αργότερο, από την κοινοποίηση της απόφασης, να απομακρύνει αντικείμενα και οχήματα από τον χώρο της εγκατάστασης,

  – Το αργότερο σε 5 ημέρες από την ημέρα της σφράγισης να τοποθετήσει στην είσοδο της σφραγισμένης εγκατάστασης, μεταλλικά κολωνάκια πεζοδρομίου, μεταλλικές μπάρες και αλυσίδες καθώς και πινακίδα που να αναγράφει: «ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ».

Αν το ΚΤΕΛ παραβεί τα παραπάνω, διώκεται και τιμωρείται ποινικά, καθώς και όποιος ματαιώσει τη σφράγιση ή καταστρέχει μπάρες και πινακίδες. “