ΚοινωνίαΑρχείο

Σόι είχε ρημάξει τα σπίτια στην Αργολίδα

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από επίμονες προσπάθειες της αστυνομίας, σπείρα που είχε ρημάξει δεκάδες σπίτια στα χωριά της Αργολίδας, της Ηλείας, της Αχαΐας, της Αρκαδίας, της Φωκίδας, της Αιτωλοακαρνανίας, μέχρι και της Καστοριάς!

Ο ένας από τους τρεις δράστες, που είναι συγγενείς, έπεσε στα χέρια των ανδρών της Ασφάλειας, έπειτα από ανθρωποκυνηγητόστην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας. Οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν από την ένοικο μιας μονοκατοικίας ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει μια μπαλκονόπορτα και είχαν κλέψει μικρό χρηματικό ποσό από δύο πορτοφόλια, με το που έφτασαν στην περιοχή, είδαν ένα αυτοκίνητο να απομακρύνεται και προσπάθησαν να το σταματήσουν. Όμως, ο οδηγός πάτησε γκάζι και προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς να τα καταφέρει αφού οι διώκτες του τελικά κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν και να τον συλλάβουν. Οι δύο συνεργοί του όμως κατάφεραν να διαφύγουν τρέχοντας.

Ο δράστης έχει ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι δύο συνεργοί του αναζητούνται και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης της συμμορίας

Από την προανάκριση προέκυψε ότι η ίδια οικογενειακή σπείρα στις 30/9 είχε αρπάξει 3.000 ευρώ από την τσάντα μιας γυναίκας την οποία απασχόλησαν μέσα στο σπίτι της στην κοινότητα Κεραμιδιά δείχνοντάς της εργαλεία που δήθεν πωλούσαν, ενώ έχουν χτυπήσει δεκάδες φορές με διαρρήξεις και κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης σε αρκετές περιοχές.