ΚοινωνίαΑρχείο

Αρκαδία: Έψαχναν τρία χρόνια τους κλέφτες αλλά αυτοί ήταν ήδη στη φυλακή!

Ήταν μέρα-μεσημέρι στις 13 Οκτωβρίου του 2012, όταν η ομάδα των κακοποιών εισέβαλε στο σπίτι ενός 51χρονου Έλληνα και της 40χρονης Βουλγάρας συντρόφου του σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης και τους χτύπησαν άγρια απειλώντας τους με όπλα. Οι ληστές άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Τρία χρόνια μετά την επεισοδιακή αυτή ληστεία αποκαλύφθηκε ότι ήταν «έργο» μιας συμμορίας που είχε διαπράξει σωρεία κλοπών. Η σπείρα είχε εξαρθρωθεί όταν συνελήφθησαν δυο από τα μέλη της που βρίσκονται ακόμη στη φυλακή, αν και τα υπόλοιπα παραμένουν ασύλληπτα.

Από την έρευνα της Ασφαλείας εξιχνιάστηκε τώρα η παλιά αυτή υπόθεση και ταυτοποιήθηκαν δυο Έλληνες ηλικίας 34 και 37 χρόνων ως δυο από τους δράστες. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση συμμορίας, ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης. Και οι δυο είναι ήδη στη φυλακή για παρόμοιες υποθέσεις και η έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν και οι άγνωστοι συνεργοί τους.