ΆρθροΑρχείο

Το θράσος

Το ότι ήταν θρασείς, το ήξερα από πριν πιάσουν την κορφή. Φαινότανε απ’ την εν γένει πολιτεία τους. Ήξεραν! Είχαν την γνώση και την θέληση να λύσουν όλα τα προβλήματα. (Την τύφλα τους δεν ήξεραν και δεν την ξέρουν ακόμη, αλλά εκείνοι που τους ψήφισαν ήξεραν ακόμη λιγότερα και, όπως καταλαβαίνετε, στους στραβούς, οι μονόφθαλμοι βασιλεύουν). Και τώρα θέλουν να μας πείσουν ότι προσπαθούν για το καλό μας, το καλό όλων των Ελλήνων, ενώ ξέρουν πώς και γιατί έγιναν κυβέρνηση. Παιδάκια του Δημοτικού να ρωτήσετε, θα σας το πουν, γιατί κάτι θα ’χουν ακούσει, κάτι θα ’χουν καταλάβει, δεν μπορεί.

 

Για να δούμε τώρα για ποιων Ελλήνων το καλό προσπαθούν. Αν πιστέψουμε τον βουλευτή κ. Σεβαστάκη, η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν θα επηρεάσει την κυβέρνηση, γιατί δεν αφορά στους ψηφοφόρους της κι εγώ, ως άπορος, έχω απορίες, όπως για παράδειγμα, γιατί γίνεται η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση; Για να επηρεάσει μόνο τους μη ψηφοφόρους της κυβέρνησης; Που, στο κάτω – κάτω της γραφής, είναι και το μεγαλύτερο κομμάτι του Ελληνικού λαού. Γιατί, όπως μας είπε ο κ. Φίλης, ο υπουργός Παιδείας, –άλλος αστέρας της Αριστεράς αυτός,– τα οφέλη από την αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική Παιδεία είναι, μάλλον, αμελητέα. Άρα γιατί επιβάλλεται; Είναι απλό: Για να υπηρετήσει την καθεστωτική νοοτροπία, που προσπαθεί να αλώσει κάθε τομέα της δημόσιας ζωής, αν δεν το ’χουν καταφέρει κιόλας και να προσθέσει κι άλλα βάρη στις πλάτες της μεσαίας τάξης.

 

Βεβαίως ο υπουργός (υπο) – Παιδείας, μπορεί να έχει θολώσει απ’ το χάος που έχει δημιουργηθεί στην Παιδεία μας, –όχι, δεν κατηγορώ μόνο αυτόν, οι προηγούμενοι δεν ήταν πολύ καλύτεροι κι αν βρέθηκαν κάνα-δυο, που έκαναν κάτι σωστό, βιαστήκαμε να τους στείλουμε σπίτι τους, γιατί η δημοκρατία μας, για την οποία όλοι «κόβετε φλέβες», είναι κατευθυνόμενη– και να λέει ανοησίες. Ο κ. Σεβαστάκης όμως πώς, πού και γιατί θόλωσε και μας είπε τα «δημοκρατικά» του, που καταργούν κάθε έννοια δημοκρατίας και ισονομίας;

 

Μπορεί βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφάσισε την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ως «αριστερό» (εν τάξει, το πίστεψα κι αυτό) ισοδύναμο στην επιβολή ΦΠΑ στο βόειο κρέας, που είναι. –κατά τον ΣΥΡΙΖΑ κι όποιος θέλει τους πιστεύει,– το «κρέας του λαού», ενώ τα ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια κλπ είναι των ελίτ.

 

Φυσικά έχω κι άλλη απορία: Τα παιδιά των Συριζαίων, τι δουλειά θα κάνουν όταν μεγαλώσουν; Απ’ τα δημόσια σχολεία δεν θα πάρουν επαγγελματική κατάρτιση και μ’ αυτά που θα μάθουν εκεί μέσα, αν δεν πάνε φροντιστήριο, –που είναι ιδιωτικό, άρα επηρεάζεται απ’ την αύξηση ΦΠΑ,– στα ΑΕΙ, ΤΕΙ κλπ δεν μπαίνουν ούτε απ’ το παράθυρο και η ερώτηση παραμένει: Τι δουλειά θα κάνουν αργότερα; Την μόνη δουλειά που ξέρω, που δεν απαιτεί γνώσεις είναι η δουλειά του υπουργού και του νταβατζή ή μήπως μιλάω για το ίδιο επάγγελμα; Αλλά όλα πια υπουργοί θα γίνουν; Πόσα υπουργεία θα ’χουμε; Κάπου τα έχει δει λάθος ο κ. Σεβαστάκης.

 

Αντί να φροντίσουν να φτιάξουν την δημόσια Παιδεία και να την ανεβάσουν σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να μην χρειάζονται τα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια, ασχολούνται με την σύνταξη ηλιθίων δηλώσεων, περί του ποιους θα επηρεάσει η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική Παιδεία. Γιατί, αν τα δημόσια σχολειά είναι εφάμιλλα με τα ιδιωτικά, γιατί να στείλω τα παιδιά μου σε ιδιωτικά και να τα πληρώνω;

 

Έπειτα, αφού καλά τα είπε και είχαμε καταλάβει όλοι το βάθος της δημοκρατικότητας του ΣΥΡΙΖΑ, (χαίρε βάθος αμέτρητον, ούτως ειπείν,) τι του ήρθε και πλακώθηκε στις διαψεύσεις. Να μας βγάλει κουτούς ήθελε ο κ. καθηγητής, ότι δηλαδή δεν καταλάβαμε και παρανοήσαμε τις δηλώσεις του; Όσο κουτοί κι αν είμαστε όμως, τέτοιες μακακίες δεν λέμε. Οι δικές μας είναι… μικρότερες. Συνεννοηθήκαμε;

 

Ο πρωθυπουργός δεν διαβάζει εφημερίδες και δεν έμαθε τα καμώματα του βουλευτή του; Να του στέλνω τον «Αναγνώστη Πελοποννήσου» τότε, μπας και συνηθίσει να διαβάζει κάτι, έστω και τα αθλητικά, βρε αδελφέ, (κ. εκδότα, έχουμε αθλητικά;) κέρδος θα ’ναι κι αυτό. Γιατί, αν τα έμαθε και δεν τον διέγραψε, έχω κι άλλη απορία, (σαν πολύ άπορος είμαι): Γιατί δεν τον διέγραψε, αφού η δήλωσή του αυτή ξεφτιλίζει όλη την κυβέρνηση της αριστεράς; (Απαγορεύεται η βλασφημία απ’ τον νόμο, γι’ αυτό και δεν τα ρίχνω τώρα, άσε που θα τα ’κοβε η λογοκρισία). Δύο απαντήσεις διαφαίνονται σ’ αυτήν την απορία μου:

 

Είτε ο πρωθυπουργός είναι υπερβολικά πιο έξυπνος από μας τους άλλους και δεν παρεννόησε τις δηλώσεις του κ. Σεβαστάκη είτε, αφού λάκισε ένας απ’ τους «Ανεξέλεγκτους» κι έμειναν 154, σκέφτηκε ότι από 153 και κάτω είναι επικίνδυνα τα πράγματα και έχουν ανήφορο ακόμη μπροστά τους, που σημαίνει ότι η δεύτερη τετραετία της για δεύτερη φορά αριστερής κυβέρνησης, μπορεί να κρατήσει λιγότερο από επτά (7) μήνες που κράτησε η πρώτη τετραετία τους.

 

Αφού όμως «​​το πλείστον κακόν οφείλεται αναντιρρήτως εις την ανικανότητα της ελληνικής διοικήσεως. Θα έλεγε τις ότι η χώρα αύτη ηλευθερώθη επίτηδες διά ν’ αποδειχθή ότι δεν ήτο ικανή προς αυτοδιοίκησιν…», έχω πρόταση για να διορθωθεί το κακό. (Άπορος είπα ότι είμαι, όχι ότι στερούμαι ιδεών). Για να εφαρμοστεί η πρότασή μου όμως, πρέπει να σπάσουμε την μούρη μας δυο-τρεις φορές ακόμη και να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι ότι δεν μπορούμε να αυτοδιοικηθούμε και αφού δεν θέλουν να μας πετάξουν έξω από ΕΕ και ΟΝΕ, να μας στείλουν κάμποσους (υπερ)υπουργούς να μας διοικήσουν, για να πάψει κάποτε ο κ. Καμμένος να το «παίζει» στρατάρχης. Προσβλητική για την Ελλάδα η λύση που προτείνω, αλλά δεν υπάρχει άλλη. Αν μπορείτε να σκεφτείτε εσείς κάποια άλλη λύση, παρακαλώ να μου την πείτε!

 

Το κείμενο σε έντονη και πλάγια γραφή και σε άπταιστη καθαρεύουσα δεν είναι δικό μου, οπότε μην βιαστείτε να με πετροβολήσετε. Του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη είναι και αφού είναι νεκρός, μπορείτε να τον πετροβολάτε όσο θέλετε, εσείς οι ρομαντικοί ειδικά, που δεν τα πιστεύετε αυτά, αλλά έχετε εμπιστοσύνη στις ικανότητες της Δημόσιας Διοίκησης. Ακόμη τους εμπιστεύεστε; Νισάφι πια!…

 

Ο θείος Τάκης  Παναγιώτης Περράκης

 

Το κείμενο που διαβάσατε ήταν μια προσφορά

 

της Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής «Αλεύρι & Ζάχαρη», Σιδηράς Μεραρχίας 26, Ναύπλιο, με πάντα φρέσκα προϊόντα και αγνά υλικά. Σας συστήνω να δοκιμάσετε τα νέα προϊόντα τους: Εξαιρετικά σάντουιτς και υπέροχες, φρεσκοφτιαγμένες σαλάτες. Και ο καφές του Κώστα Παραρά  ειδικά θα σας ενθουσιάσει!

 

Και

 

Του «Popeye bistro», Σταϊκοπούλου 32, Ναύπλιο, για ποιοτικό φαγητό, την νοστιμότερη πίτσα που έχετε ποτέ δοκιμάσει, τέλειες μακαρονάδες, εξαιρετικά και προσεκτικά διαλεγμένα κρασιά και μια αξιόλογη συλλογή από ελληνικές και ξένες μπρες. Έχουν και δυο chef de cuisine εξαιρετικούς, τον Ηλία Κόκκορη και τον Γιάννη Μήτσο. Δοκιμάστε την μαγειρική τους και θα με θυμηθείτε!

 

Και

 

Του «Βάτραχος Café», Υψηλάντου & Κωλέττη 1, Ναύπλιο, με προϊόντα που σας επιτρέπουν να περνάτε ευχάριστα την ώρα σας.

 

Και στα τρία αυτά μαγαζιά προτείνω να δοκιμάσετε και τον καφέ τους. Εξαιρετικός! Ο καλύτερος καφές στην πόλη!

 

Η επιλογή και ανάπτυξη του θέματος, όπως πάντα, δική μου.