ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: Έξι εθελόντριες νοσηλεύτριες από το Άργος στο δρόμο για τη Θεσσαλονίκη (Video)

Αναχώρησαν για το αεροδρόμιο οι έξι νοσηλεύτριες και η μαία του Νοσοκομείου Άργους με προορισμό τη Θεσσαλονίκη όπου θα συνδράμουν στη μάχη για το κορωνοιό. Η μετακίνησή τους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ γίνεται εθελοντικά για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μια περιοχή που βρίσκεται στο «κόκκινο» σε κρούσματα κορωνοϊού και νοσηλευόμενους.

Ο δήμος Άργους – Μυκηνών διέθεσε βανάκι του για να μεταφέρει τις εθελόντριες στο αεροδρόμιο, με τον ίδιο τον δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο να τους ξεπροβοδίζει ευχόμενος καλή δύναμη και προσφέροντας τους από ένα τριαντάφυλλο.

Συνέντευξη: Από το φόβο στον εθελοντισμό. Η Γεωργία από το Άργος στη Θεσσαλονίκη (Podcast)

Στο πλευρό τους η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Μαρία Σαρίδη και η διευθύντρια Νοσηλευτικής Σοφία Πετρουλά. Η υποδιευθύντρια νοσηλευτικής Γεωργία Λάμπου ήταν επικεφαλής της ομάδας.

«Μόνο υπερήφανος μπορώ να αισθάνομαι γι’ αυτές τις νοσηλεύτριες που εθελοντικά βάζουν μπροστά και πάνω από όλα την υγεία των συνανθρώπων μας, και πάνε με αυταπάρνηση να τους υπηρετήσουν. Εύχομαι σε όλες σας να προσέχετε και να γυρίσετε πίσω υγιείς» δήλωσε ο Δημαρχος Άργους Μυκηνών.