ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Καταγγελία στη δικαιοσύνη για τους Δρόμους Πολιτισμού

Τον Τάσο Χειβιδόπουλο και μια ιδιωτική εταιρεία, βάζει στο στόχαστρο ο δικηγόρος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Αντωνόπουλος, με προσφυγή του στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου καθώς και στον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ Ναυπλίου, σχετικά με την εξόφληση ποσών προς τους πολιτιστικούς φορείς της Αργολίδας για την διεξαγωγή των εκδηλώσεων με τίτλο «Δρόμοι Πολιτισμού».

Ο κος Αντωνόπουλος κάνει λόγο για σοβαρές πολιτικές ευθύνες και σοβαρά αδικήματα.

Το θέμα λογικά θα έχει και συνέχεια, καθώς αναμένονται απαντήσεις από πλευράς Χειβιδόπουλου, κατά του οποίου στρέφεται η καταγγελία του δικηγόρου και υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όπως ισχυρίζεται ο κος Αντωνόπουλος “Ο κ. Χειβιδόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε στις 25-04-2019, ομολογεί τις περιγραφόμενες πράξεις”.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ο Χρήστος Αντωνόπουλος ότι «Οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες που προκύπτουν είναι τεράστιες και φανερώνουν επικίνδυνες για το χειρισμό δημοσίων πραγμάτων πρακτικές από δημόσιους λειτουργούς και συμμετοχή τους σε παράνομες πράξεις. Αυτήν την ώρα, όπου η αντιπεριφέρεια συνταράσσεται από το αναφερθέν θέμα, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Χειβιδόπουλος θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που τον βαραίνουν».

Οδηγούνται στους Δρόμους της Δικαιοσύνης Χειβιδόπουλος και Αντωνόπουλος για τα απλήρωτα τιμολόγια

Ο κος Αντωνόπουλος αναφέρεται σε καταγγελίες που έχουν σχέση με την υλοποίηση από τον τότε αντιπεριφερειάρχη Τ. Χειβιδόπουλο, σειράς πολιτιστικών δράσεων υπό τον τίτλο «Δρόμοι Πολιτισμού» κατά την οποία είχε υποσχεθεί σε πολιτιστικούς συλλόγους του Νομού Αργολίδας την χρηματοδότηση τους για την υλοποίηση από μέρους τους διαφόρων πολιτιστικών δράσεων και ταυτόχρονα σε επαγγελματίες ότι θα κατέβαλε η αντιπεριφέρεια τα χρήματα που θα απαιτούνταν για τις υπηρεσίες τους και τις δαπάνες τους, στα πλαίσια της ως άνω δράσης με το συνολικό ποσό να υπερβαίνει τις διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ.

Η δράση αυτή θα γινόταν με προγραμματική σύμβαση με την Αναπτυξιακή του Νομού Αργολίδας η οποία όμως δεν εγκρίθηκε κατά τον προληπτικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Και – σύμφωνα με τον καταγγέλοντα – ενώ δεν είχε υπογραφεί η σύμβαση αυτή ο κ. Χειβιδόπουλος προέτρεπε πολιτιστικούς συλλόγους και επαγγελματίες να προχωρήσουν τις δράσεις τους, υποσχόμενος ότι θα πληρωθούν, ενώ ήδη γνώριζε ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένη σύμβαση, αλλά και κατόπιν της ακυρώσεως της!

Υποστηρίζει ακόμα ότι καθ’ υπόδειξη στενότατου συνεργάτη του Αντιπεριφερειάρχη υποδείχθηκε στους επαγγελματίες, εν αγνοία τους για τις συνέπειες, ότι τα τιμολόγια θα πρέπει να εκδοθούν με λήπτη εταιρεία, χωρίς όμως να έχουν παράσχει σε αυτή κάποια υπηρεσία.