ΡεπορτάζΑρχείο

«Κατάληψη» του Ναυπλίου από 1500 τουρίστες του Costa Neoromantica

1500 επιβάτες από το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoromantica αναμένεται να κάνουν …«απόβαση» στο Ναύπλιο την Τετάρτη και να προστεθούν στους ντόπιους και σε επισκέπτες από τις γύρω περιοχές που θα βρίσκονται εδώ, λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου. Παράλληλα στο Ναύπλιο, θα έχουν καταπλέσει και τα ιστιοφόρα που συμμετέχουν στο Catamarans Cup international regatta, δημιουργώντας μια πρώτης τάξεως διαφήμιση για την πόλη.

Το σκάφος έρχεται από τη Νάπολη, και οι επιβάτες είναι διαφόρων εθνικοτήτων. Το πλήρωμα αποτελείται από 621 άτομα, επικεφαλής του οποίου είναι Ιταλός πλοίαρχος. Οι περισσότεροι επιβάτες είναι Γάλλοι, Ιταλοί, Γερμανοί και ακολουθούν Ρώσοι, Άγγλοι, Βέλγοι, Αυστριακοί, Καναδοί, Μαυριτανοί, Ελβετοί, Ισπανοί, Ολλανδοί, Νοτιοαφρικανοί και Δανοί.

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoromantica την Τρίτη προσέγγισε στην Καλαμάτα, πριν φτάσει στο Ναύπλιο.


ΦΩΤΟ Υποδοχή στο λιμάνι της Κααλαμάτας

Στην Καλαμάτα, τους τουρίστες υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου και τους προσέφερε χάρτες και κάρτες, ενώ τους έδωσε και τουριστικές πληροφορίες. Οι περισσότεροι τουρίστες περιηγήθηκαν την Καλαμάτα, ενώ ορισμένοι είδαν με ταξί την πόλη και τη γύρω περιοχή. Επίσης, πολλοί επισκέπτες προτίμησαν εκδρομές στις γύρω περιοχές με 10 τουριστικά λεωφορεία και συγκεκριμένα με 4 στην Αρχαία Μεσσήνη, 3 στην Μάνη, 2 στο Μυστρά και 1 στην Πύλο.