ΡεπορτάζΑρχείο

Εδώ τουαλέτα, εκεί τουαλέτα, πού είναι η τουαλέτα στο Ναύπλιο;

Θα το θυμούνται και δεν θα το ξεχνούν το Ναύπλιο, κάποιοι από τους χιλιάδες τουρίστες του υπερπολυτελούς κρουαζιερόπλοιου MSC Musica που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι και αναζητούσαν αγωνιωδώς τουαλέτα. Επρόκειτο να μπουν σε λεωφορεία για να πάνε σε αρχαιολογικούς χώρους, αλλά έτρεχαν εδώ κι εκεί, αναζητώντας μια τουαλέτα.

Νόμιζαν ότι βρήκαν λύση για την ανάγκη τους, όταν πληροφορήθηκαν από τους  ντόπιους, ότι απέναντι από το λιμάνι, στο Σταθμό του Τρένου υπήρχαν δημόσιες τουαλέτες. Συμπτωματικά, παραδίπλα βρίσκονταν και άντρες του Λιμενικού, οπότε θεώρησαν ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο.

Αλλά έκαναν λάθος.  Οι πόρτες ήταν θεόκλειστες και οι Δημόσιες τουαλέτες δεν λειτουργούσαν. Δοκίμασαν να ανοίξουν τη μία, ήταν κλειστή. Δοκίμασαν τη δεύτερη, το ίδιο. Στην απογοήτευσή τους απευθύνθηκαν στους λιμενικούς, αλλά κι εκείνοι τι να τους απαντήσουν…

Οι τουρίστες με γρήγορο βήμα, αφού προφανώς δεν προλάβαιναν να χρονοτριβούν, είτε λόγω της ανάγκης τους, είτε λόγω της αναχώρησης του λεωφορείου, επέστρεψαν στις λάντζες για να ρωτήσουν το προσωπικό του πλοίου που βρισκόταν στο λιμάνι, τι θα κάνουν για να λύσουν το πρόβλημά τους…

Και να φανταστεί κανείς, ότι το Λιμάνι της πόλης διαφημίζεται στο site του δήμου πως ανάμεσα στις παροχές του, διαθέτει και Δημόσιες τουαλέτες (Δίπλα στο Σταθμό του τρένου).

Το πρόβλημα με τις δημόσιες τουαλέτες στο Ναύπλιο δεν είναι καινούργιο και φυσικά δεν αφορά μόνο τους ντόπιους. Αφορά κυρίως τους επισκέπτες της πόλης, οι οποίοι δεν έχουν πού να πάνε και αναγκάζονται να παρακαλούν τα καταστήματα να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα τους.

Όπως λέει ιδιοκτήτης καταστήματος στην Μπουμπουλίνας, δεκάδες τουρίστες Έλληνες και ξένοι, τον ρωτούν καθημερινά πού μπορούν να βρουν τουαλέτα. Κάποιοι τον παρακαλούν να χρησιμοποιήσουν τη δική του. Άλλοι πηγαίνουν στις καφετέριες και αναγκάζονται να παραγγείλουν για να πάνε στην τουαλέτα, αφού ντρέπονται να την χρησιμοποιήσουν χωρίς να αγοράσουν κάτι.