ΠολιτικήΑρχείο

Προτάσεις αγροτών στη βουλή

Αναφορές στη βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης απευθυνόμενοι προς αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, με θέμα τα προβλήματα που σχετίζονται με την συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων και το εργόσημο, καθώς και τις σχετικές προτάσεις όπως αυτές προέκυψαν από την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αργολίδας στις 7-11-2015, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη άμεσης λύσης του προβλήματος που απασχολεί τους αγρότες και τους παραγωγούς της Αργολίδας.

Συνοπτικά οι προτάσεις που προέκυψαν από την ημερίδα είναι:
1. Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα ανεξαρτήτου νομικής μορφής που θα έχουν ως δραστηριότητα τις «Υπηρεσίες περισυλλογής και συγκομιδής αγροτικών προϊόντων» και απασχολούν εργαζόμενους στην δραστηριότητα αυτή θα πρέπει να ασφαλίζονται αποκλειστικά με εργόσημο ΟΓΑ.

2. Aπλοποίηση της τροποποίησης του ωραρίου των εργαζομένων (εργατών) στα συσκευαστήρια λόγω της ιδιαιτερότητας του τρόπου λειτουργίας τους (καιρικές συνθήκες) με μια απλή γνωστοποίηση στην αρμόδια Υπηρεσία ΣΕΠΕ.

3. Άμεση έκδοση της άδειας εργασίας των Ευρωπαίων πολιτών.

4. Άμεση έκδοση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και από άλλες υπηρεσίες εκτός ΔΟΥ (όπως ΚΕΠ) χωρίς την υποχρεωτική δήλωση του τόπου διαμονής.
 
5. Κανονική εφαρμογή και γνωστοποίηση σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες(ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΣΕΠΕ) της παραγράφου 3 του άρθρου 7 του Ν. 4015/2011 όπου δίνεται η δυνατότητα σε μέλη του Συνεταιρισμού να προσφέρουν εθελοντικά οποιαδήποτε  εργασία προς τον συνεταιρισμό για τις ανάγκες του χωρίς αυτή να παρέχεται στα πλαίσια της εξαρτημένης εργασίας.

6. Οι αγρότες εν μέσω όλων των νέων μέτρων στα οποία θα πρέπει να συμμορφωθούν έχουν να αντιμετωπίσουν και τις συνεχείς κλοπές στην περιουσία τους και θα πρέπει να δοθεί άμεσα μία λύση για το θέμα αυτό.