ΚόσμοςΑρχείο

Σοκ στο Παρίσι! Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με δεκάδες νεκρούς

Πολεμικό σκηνικό στο Παρίσι με μία σειρά συντονισμένων επιθέσεων που είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, ενώ υπήρξε και περιστατικό ομηρίας στο θέατρο Bataclan με περίπου 100 ομήρους, το οποίο έληξε με αιματηρή κατάληξη.

Συγκεκριμένα, δύο εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από το Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικός αγώνας Γαλλίας – Γερμανίας, παρουσία του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το σημείο. Τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας η οποία έγινε σε συναυλιακό χώρο στο Μπατακλάν, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συναυλία ενός καλιφορνέζικου συγκροτήματος της ροκ. Αυτή όμως δεν ήταν η μόνη επίθεση που σημειώθηκε καθώς η γαλλική αστυνομία κάνει λόγο για 4 επιθέσεις στο κέντρο του Παρισιού (κάποια διεθνή μέσα αναφέρουν ότι ήταν 7), οι οποίες έχουν αφήσει θύματα, ενώ ο κίνδυνος δεν έχει απομακρυνθεί καθώς τρομοκράτες βρίσκονται οπλισμένοι σε διάφορα σημεία της πόλης.

Το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων κάνει λόγο για πάνω από 120 νεκρούς και 100 τουλάχιστον τραυματίες, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο στρατός έχει βγει στους δρόμους του Παρισιού, ενώ παράλληλα έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στο κέντρο καθώς υπάρχουν ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές. Μάλιστα πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων της χώρας ώστε να αποφευχθεί η πιθανή διαφυγή των δραστών, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι η Γαλλία βρίσκεται πλέον σε εμπόλεμη κατάσταση!