ΚοινωνίαΑρχείο

Τσουνάμι συμμετοχών στην κινητοποίηση για το νοσοκομείο Ναυπλίου

Σχεδόν σύσσωμη η ναυπλιακή κοινωνία θα βρεθεί αύριο στο συλλαλητήριο που αποτελεί την ύστατη προσπάθεια για να σωθεί το νοσοκομείο της πόλης που βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση. 

Αυτή είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που βλέπουμε τους επικεφαλείς όλων των δημοτικών παρατάξεων να βάζουν σε πρώτο πλάνο το κοινό συμφέρον και από κοινού να διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να σώσουν ότι προλάβουν πριν την οριστική διάλυση της νοσοκομειακής μονάδας. Φαίνεται ότι αντιλήφθηκαν όσα καταγράφει ο Τύπος τόσους μήνες και όσα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, και διαπίστωσαν ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Έτσι, αν και η αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία αρμοδιότητα για το θέμα, έρχεται να υποστηρίξει τις δομές της πόλης και να διεκδικήσει για λογαριασμό των δημοτών.

Παρόλο που ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Λάμπρος Δημητρογιάννης δημιούργησε αναταράξεις κάνοντας λόγο για οικονομικά σκάνδαλα και για γιατρούς που έφυγαν ή θέλουν να φύγουν από το νοσοκομείο Ναυπλίου επειδή κάποιοι άλλοι τους δημιουργούν προβλήματα, αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει την συμμετοχή στο συλλαλητήριο ή οποία αναμένεται να είναι μεγάλη.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως σε αυτό έχουν δηλώσει πως θα λάβουν μέρος, η ΟΕΒΕ Αργολίδας, ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης”, ο Οίακας Ναυπλίου, ο Ναυτικός Όμιλος Ναυπλίου, η Πελοπόννησος Οικολογική Αργολίδας, ο Α.Ο. Μέρμπακα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνάσιου Αργολίδας, ο Σύλλογος Λογιστών Ναυπλίου Ερμιονίδας και αρκετοί ακόμα φορείς και οργανώσεις.