ΚοινωνίαΑρχείο

Γκανάς, Μασσαλής, και Χασάπη σε συνέδριο για τα Επείγοντα

Πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αθήνα με ενεργό συμμετοχή 1350 επαγγελματιών υγείας το 3o συνέδριο της Επείγουσας Προνοσοκομειακής φροντίδας. Ομιλητές προσκεκλημένοι ήταν διαπρεπείς καθηγητές Χειρουργικής, Έλληνες της διασποράς, όπως ο George Velmachos, Elias Degiannis, Chris Giannou, Peter Giannoudis, Aristomenis Exadaklylos.

Κύρια θέματα του Συνεδρίου αποτέλεσαν η οργάνωση της προνοσοκομειακής φροντίδας σε Ευρωπαϊκά επίπεδα, η ορθολογικότερη διαχείριση των επειγόντων περιστατικών εκτός Νοσοκομείων, η εισαγωγή των διασωστών στην γνώση της αντιμετώπισης των μαζικών καταστροφών, η επέκταση του πιλοτικού προγράμματος ΚΑΡΠΑ σε όλα τα σχολεία τη Ελλάδας και η ενεργός συμμετοχή και εκπαίδευση  των μαθητών στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Γκανάς, Μασσαλής, και Χασάπη στο συνέδριο για τα Επείγοντα

Τη τελευταία μέρα του Συνεδρίου με προσκεκλημένους την πολιτική ηγεσία, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΕΚΑΒ, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συντονίστηκε ανοικτή συζήτηση για την αναγκαιότητα δημιουργίας συστήματος τραύματος στην Ελλάδα. Τη συζήτηση συντόνισε ο καθ. Χειρουργικής κος George Velmachos.

Την Αργολίδα εκπροσώπησαν οι Χειρουργοί κος Γκανάς, κος Μασσαλής, και η καρδιολόγος κα Χασάπη.

Στην οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου συμμετείχε ο Συντονιστής Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής Ναυπλίου Παναγιώτης Γκανάς.

Γκανάς, Μασσαλής, και Χασάπη στο συνέδριο για τα Επείγοντα