ΟικονομίαΑρχείο

Η British Airways κάνει απόβαση στην Καλαμάτα

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στα πλαίσια της στρατηγικής της για την ανάπτυξη του τουρισμού ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία με την British Airways για νέες απευθείας πτήσεις από το Λονδίνο (Αεροδρόμιο Heathrow) προς την Καλαμάτα. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 30 Απριλίου 2016 μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου, δηλαδή τη θερινή τουριστική περίοδο.

Οι πτήσεις αυτές καταδεικνύουν με ισχυρό τρόπο την εμπιστοσύνη του Ηνωμένου Βασιλείου στις αυξημένες δυνατότητες της περιοχής, οι οποίες ενισχύθηκαν ιδιαίτερα και στις οποίες συνεισέφερε η επιτυχής φιλοξενία του συνεδρίου του ABTA στην Πύλο (Costa Navarino) τον Οκτώβριο αυτής της χρονιάς, όπου περισσότεροι από 550 από τους πιο επιδραστικούς επαγγελματίες του Βρετανικού τουρισμού συμμετείχαν.

Ξεκινώντας από τις 30 Απριλίου 2016, η British Airways θα διευκολύνει τη σύνδεση μεταξύ του αεροδρομίου του Λονδίνου στην ήρεμη Μεσσηνιακή ακτή, προσδιορίζοντας την Καλαμάτα ως ένα από τα ελάχιστα Ελληνικά αεροδρόμια που συνδέεται απευθείας με το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο μετάβασης και μετατρέποντας την Πελοπόννησο σε εύκολα προσβάσιμη, άνετη και φιλόξενη απόδραση για τους Βρετανούς επισκέπτες.

Ο κ. Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μεταξύ άλλων, δήλωσε «Νιώθουμε πραγματική τιμή και ικανοποίηση για την απόφαση της British Airways να «ταξιδέψει» στην Καλαμάτα και την Πελοπόννησο σε τακτική βάση. Αυτή είναι μια «ψήφος» για την αξιοπιστία του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, όπως επίσης της πολιτικής που ακολουθούμε με συνέπεια ως περιφερειακή αρχή.»

H κα Freddie Stier, Εμπορική Διευθύντρια της British Airways για την Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την Καλαμάτα ως τη νεώτερη προσθήκη στο εκτεταμένο δίκτυο της British Airways στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε μια μακρά ιστορία πάνω από 90 χρόνια πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Λονδίνου, και τώρα πετάμε σε 10 Ελληνικούς προορισμούς, προσφέροντας στους Βρετανούς πελάτες μια εξαιρετική επιλογή για κορυφαίες επιλογές διακοπών».