ΑθλητισμόςΑρχείο

Σε Άργος, Ναύπλιο, Κρανίδι απαίτησαν 1000 και πλέον ποδηλάτες, ποδηλατοδρόμους

Με σύνθημα κάντε 1,2,3… πολλούς ποδηλατοδρόμους περισσότεροι από 700 ποδηλάτες στο Άργος και εκατοντάδες ακόμα σε Ναύπλιο και Ερμιονίδα κέρδισαν για λίγες ώρες την μάχη με τα ΙΧ για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και έκαναν την πόλη τους πιο ανθρώπινη έστω και για λίγο.

Σύμφωνα με τον ποδηλατικό Σύλλογο Ορθοπεταλιές, “η μεγάλη συμμετοχή ποδηλατών σε όλο τον νομό, συνολικά υπολογίζουμε στους 1300 περίπου, διατράνωσαν την αναγκαιότητα κατασκευής ποδηλατοδρόμων, τόσο μέσα στις πόλεις, όσο και έξω απ αυτές.
Πέρα από κόμματα και πολιτικές, με μοναδικό γνώμονα τον ποδηλάτη, οι Ορθοπεταλιές σήκωσαν και πάλι ένα μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων. Για την ασφαλή μετακίνηση των ποδηλατών, πέρα από την όποια βοήθεια προσέφεραν οι δήμοι, θα πρέπει να τονίσουμε την προσφορά των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού στο Ναύπλιο και την μεγάλη βοήθεια στην ρύθμιση της κυκλοφορίας που προσέφεραν οι Πρόσκοποι στο Άργος.
Παράλληλα θα πρέπει να ευχαριστήσουμε το κατάστημα ποδηλάτων της κας Νικόλ Ραφαηλίδη στο Ναύπλιο και του κ. Τάκη Σελλή στο Άργος για την τεχνική υποστήριξη που μας παρείχαν σε Ναύπλιο και Άργος αντίστοιχα.
Σχετικά με τις δραστηριότητες του συλλόγου μας επισκεφτείτε μας στο http://www.facebook.com/orthopetalies.argolidas ή γράψτε μας στο [email protected]”.

 

Η ΚΕΔΑ-Μ

Δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για την μεγάλη συμμετοχή ποδηλατών ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Ν. Καμπόσος, αφού η ανταπόκριση του κόσμου ήταν κάτι περισσότερο από αναμενόμενη, πράγμα που αυξάνει παράλληλα την υποχρέωση του Δήμου για να προχωρίσει στον καθορισμό, χάραξη και κατασκευή ποδηλατοδρόμων. Με ανακοίνωσή της η ΚΕΔΑΜ μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Η 22η  Σεπτεμβρίου έχει προταθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποτελεί κάθε χρόνο μία ξεχωριστεί ημέρα για τις Ευρωπαϊκές πόλεις και τους πολίτες τους. Η Ευρωπαϊκή «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» εντάσσεται στο πλαίσιο προσέγγισης της ανακάλυψης αναβάθμισης της πόλης, με στόχο τη βελτίωση της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής για τους Ευρωπαίους πολίτες και την ευαισθητοποίησή τους σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις εορτασμού, που διοργάνωσε ΚΕΔΑΜ.

Με σύνθημα «1,2,3…» περισσότεροι από 700 ποδηλάτες στο Άργος ξεκίνησαν με κέφι από τη Λαϊκή αγορά για την πρωινή Κυριακάτικη  βόλτα με τα ποδήλατα και έκαναν το γύρο της πόλης.

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Αργολίδας «Ορθοπεταλιές» πρωτοστάτησε και φέτος στη ποδηλατική εκδήλωση του Δήμου Άργους Μυκηνών, διεκδικώντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής μέσω της χρήσης  του ποδηλάτου.

Ο σύλλογος «Ελεύθεροι Ιππείς»  προσέφερε τις άμαξες  όπου μικροί και μεγάλοι έκαναν δωρεάν  βόλτα στην πόλη”.

 

Ερμιονίδα

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ερμιονίδας Ευάγγελος Γουζούασης:

“Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε ο 5ος Ποδηλατικός Γύρος Ερμιονίδας «Χρήστος Σκορδής». Έλαβαν μέρος 90 παιδιά και 30 ενήλικες και στο τέλος των διαδρομών κληρώθηκαν 4 ποδήλατα. Ο σκοπός και η καθιέρωση του Ποδηλατικού γύρου είναι να παρακινηθούν όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, ώστε να εντάξουν στην καθημερινότητά τους τη χρήση του ποδηλάτου και να απολαύσουν τις ευεργετικές του επιπτώσεις τόσο στους ιδίους όσο και στο περιβάλλον και τη κοινωνία που ζουν”.