ΡεπορτάζΑρχείο

Βολτάρουν κλέφτες και κλεφτρόνια αφού η αστυνομία αδυνατεί να προστατέψει τους πολίτες

Αυξάνει διαρκώς η εγκληματικότητα στο Άργος, αφού η αστυνομική παρουσία είναι κάτι λιγότερο από ανύπαρκτη.
Αρχές του καλοκαιριού μια γυναίκα δέχτηκε μέρα μεσημέρι επίθεση από έναν νεαρό σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Άργους και μόλις λίγα βήματα πιο μακρυά από το επιμελητήριο Αργολίδας. Με βία της τράβηξε την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό και την πέταξε κάτω στο οδόστρωμα, ευτυχώς χωρίς να την τραυματίσει περισσότερο και προξενώντας της ένα βαθύ σημάδι στο σημείο του λαιμού που φορούσε την αλυσίδα. Έκτοτε άρχισαν να πληθαίνουν οι αναφορές για επιθέσεις “πρεζάκιδων” χωρίς ωστόσο να μας αναφερθεί συγκεκριμένο γεγονός. Το περασμένο Σάββατο όμως όταν μια κυρία επέστρεφε με τα ψώνια της λαϊκής στο σπίτι της, δέχτηκε επί της Ζωγράφου χτύπημα “καράτε” στον σβέρκο με αποτέλεσμα να σωριαστεί ζαλισμένη στο πεζοδρόμιο. Όπως μας περιέγραψε η ίδια, μια γυναίκα την ακολουθούσε από την λαϊκή και απ το απέναντι πεζοδρόμιο. Κάποια στιγμή που ο δρόμος “της έδινε κάλυψη” απ τα μάτια των διερχομένων πέρασε απέναντι και με μια αστραπιαία κίνηση χτύπησε το θύμα και του αφαιρέσει μια χρυσή αλυσίδα περνώντας την απ το κεφάλι της παθούσας. Στην συνέχεια η δράστιδα επιβιβάσθηκε σε ένα κόκκινο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. Το θύμα ενημέρωσε, όπως μας είπε, το αστυνομικό τμήμα Άργους, αλλά απ ότι φέρεται να της είπαν, υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες εντοπισμού της δράστιδας.
Όμως τα προβλήματα αστυνόμευσης, δεν αφορούν μόνο την ατομική περιουσία και την προστασία του πολίτη αλλά και την δημόσια περιουσία. Χιλιόμετρα του σιδερένιου παλαιού αγωγού που διέσχιζε τον βάλτο του Άργους έχουν κοπεί και μετατραπεί σε παλιοσίδερα. Υπολογίζεται πως όσοι επωφελήθηκαν από την ελλιπή αστυνόμευση θα κέρδισαν από την πώληση του αγωγού περισσότερα από 100.000 ευρώ ή αν το υπολογίσουμε διαφορετικά πάνω από 100.000 ευρώ ήταν τα χρήματα που θα μπορούσε να είχε κερδίσει ο Δήμος Άργους-Μυκηνών από την πώληση τμήματος του αγωγού.
Φυσικά εδώ θα πρέπει να υπολογισθούν και τα εκατοντάδες μαντεμένια καπάκια και φρεάτια που χάθηκαν ως διά μαγείας αφήνοντας ανοιχτές επικίνδυνες παγίδες στους δρόμους.