ΟικονομίαΑρχείο

600 εκ. για το Ταμείο Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου

Υλοποιείται τελικά με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το περιβόητο Ταμείο Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, για την αξιοποίηση πόρων του ΠΕΠ για την ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Τα χρήματα αυτά (στα 600 εκατομμύρια ευρώ) τονίζει ο Περιφερειάρχης, τα οποία να τονίσουμε ότι δεν μας τα χαρίζει η κεντρική κυβέρνηση είναι δικά μας, έχουμε σκοπό να τα διαθέσουμε με αντικειμενικά κριτήρια σε βιώσιμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αδυνατούν να εξασφαλίσουν κεφάλαια κίνησης.
Αν κάτι δεν πάει καλά σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχει ένα χρηματοδοτικό εργαλείο στη διάθεση της για να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες τις αγοράς και το δικαίωμα μας αυτό δεν το εκχωρούμε σε κανένα. Στόχος μα είναι ο χαρακτήρας του ταμείου να έχει και επιδοτικό χαρακτήρα, όχι όμως ως παράγοντα προσέλκυσης επένδυσης.
Το ΕΤΕΑΝ έχει 480 εκ. ευρώ παρκαρισμένα για τριάμισι χρόνια τώρα στις τράπεζες, επίσης το ταμείο Jeremy έχει αλλά 100 εκ παρκαρισμένα, σύνολο κοντά στα 600 εκατομμύρια ευρώ.