ΟικονομίαΑρχείο

Ανήσυχοι για το κυκλοφοριακό οι έμποροι του Άργους

Το παράπονό του εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους με αφορμή τις συνεχείς αλλαγές κατευθύνσεων δρόμων που σε αυτές έρχεται να προστεθεί και το κλείσιμο μέρους της Τσώκρη μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα της ανάπλασης στο συγκεκριμένο σημείο.

Βέβαια όλα αυτά ήταν γνωστά από πριν, ενώ το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η έλλειψη πάρκινγκ στο Άργος δεν είναι καινούρια αλλά προυπήρχαν και πριν ξεκινήσουν τα έργα. Παρόλα αυτά εκφράζεται η ανησυχία ότι αν αυτή η αναμπουμπούλα συνεχιστεί μέχρι και τα Χριστούγεννα, οι έμποροι θα υποστούν σοβαρές απώλειες στον προσδοκώμενο για τις ημέρες τζίρο. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:
Νιώσαμε την ανάγκη να σας μεταφέρουμε τις ανησυχίες μας , βλέποντας την Πόλη μας το τελευταίο καιρό να μαραζώνει όλο και περισσότερο.

Από δικές μας πληροφορίες, αλλά και από επαφή με πολλούς συναδέλφους έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το κλείσιμο της Δαναού, στην συνέχεια το κλείσιμο της Φείδωνος από την Λαϊκή κάθε Τετάρτη και Σάββατο, τώρα και το κλείσιμο της Τσώκρη, η στάση του ΚΤΕΛ τις ημέρες αυτές στην Δαναού, εμπρός στο κατάστημα Γερμανός, και γενικά η αλλαγή κατευθύνσεων των δρόμων, έχει δημιουργήσει το απόλυτο χάος στην πόλη μας.

Δημιουργείται έτσι εκνευρισμός στον κόσμο που μπαίνει στο Άργος, δεν ξέρει ποια κατεύθυνση να πάρει, δεν βρίσκει εύκολα πάρκινγκ και φυσικά τις ημέρες Τετάρτη και Σάββατο λόγω μετακίνησης της Λαϊκής στην Φείδωνος, η πόλη έχει τεράστιο πρόβλημα με το κυκλοφοριακό.

Εάν μάλιστα η μεταφορά της Λαϊκής στην Φείδωνος συνεχιστεί και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, τότε η πρόβλεψη μας είναι ότι θα υποστούμε τεράστια ζημία, αφού η πόλη θα είναι μη επισκέψιμη, λόγω Λαϊκής που θα γίνει στις 23 και 24 Δεκεμβρίου, δηλ. τις παραμονές των Χριστουγέννων, ημέρες που προσδοκούμε τον μεγαλύτερο τζίρο στα καταστήματά μας.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να μην θέλει ο κόσμος να έρχεται στο Αργος, για οποιαδήποτε δουλειά ή να ψωνίσει στα καταστήματά μας και επιλέγει άλλες αγορές με ποιο εύκολο κυκλοφοριακό και πάρκινγκ.

Σκεπτόμαστε να κάνουμε άμεσα Γενική Συνέλευση, με μοναδικό θέμα το κυκλοφοριακό και το πάρκινγκ, για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να αποφασίσουμε τρόπους αντιμετώπισης και αντίδρασης της σημερινής κατάσταση , που αποτέλεσμα έχει την μείωση της επισκεψιμότητας και φυσικά την μείωση του τζίρου μας.

Συνάδελφοι η αγορά του Άργους έχει πάψει εδώ και αρκετό καιρό να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο εμπόριο του νομού μας . Αν δεν κάνουμε κάτι γι αυτό έστω και τώρα, θα κλείσουμε όλοι με μαθηματική ακρίβεια.”