ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Υπομονή και το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει

Μετά την έκδοση ανακοινώσεως από τον εμπορικό Σύλλογο Άργους σχετικά με τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη του Άργους ο Δήμος Άργους Μυκηνών σημειώνει τα εξής:

” Το κλείσιμο της οδού Τσώκρη, είναι προσωρινό και δεν αφορά το σύνολο της οδού αλλά μόνο την αρχή της έως την οδό Μπελίνου,  όπισθεν της παλαιάς δημοτικής αγοράς. Η ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο , προβλέπει την προσωρινή κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της αρχής της οδού Φείδωνος και στη συνέχεια δια μέσου της ανωνύμου οδού (βόρεια της πλατείας Δημοκρατίας) να καταλήγει  μέσω της οδού Μπελίνου στη συνέχεια της Τσώκρη, για λίγες ημέρες έως την ολοκλήρωση του τμήματος της ανωτέρω οδού.

Η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς, στην οδό Φείδωνος με ομόφωνη απόφαση Δ.Σ, είναι επίσης προσωρινή  έως να ολοκληρωθούν τα έργα επί της πλατείας Δημοκρατίας (λαϊκή αγορά).

Το ίδιο ισχύει και για την στάση λεωφορείων του ΚΤΕΛ, που βρίσκεται  προσωρινά στην οδό Δαναού. Σχετικά με το παρκινγκ , η παρούσα δημοτική αρχή παρέλαβε μια δεδομένη κατάσταση δεκαετιών  και κατά γενική ομολογία τη βελτίωσε θεαματικά, με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης το οποίο επιτρέπει σε όλους να παρκάρουν στο κέντρο ώστε να διευκολύνονται στις δουλειές τους και να μην παρκάρουν σε αυτό οι ίδιοι οι μαγαζάτορες, οι δημόσιοι  υπάλληλοι ,τραπεζοϋπάλληλοι  οι οποίοι πάνε νωρίς στις εργασίες τους ,εγκλωβίζοντας τις ελεύθερες θέσεις. Άλλωστε, πέριξ του κέντρου, οι διαθέσιμες θέσεις είναι αρκετές για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των εργαζομένων, αρκεί να θέλει κάποιος να περπατήσει 5-10 λεπτά.

Παρόλα αυτά, οι προσπάθειες μας δε σταματάνε για την περαιτέρω εξεύρεση λύσεων στο θέμα αυτό.

Θα περιμέναμε από τον Εμπορικό Σύλλογο να προτρέπει το καταναλωτικό κοινό να έρθει στο Άργος να ψωνίσει και να τονίζει τα ανωτέρω επιχειρήματα και όχι να δυσφημίζει  τη δυνατότητα αυτή, ο ίδιος ο εμπορικός Σύλλογος της πόλης(!) με τη δημόσια ανακοίνωσή του.

Το έργο της «Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου του Άργους»  θα αποτελέσει με την ολοκλήρωσή του την έναρξη της εμπορικής και τουριστικής τόνωσης της πόλης. Είναι προφανές, ότι για λίγες εβδομάδες θα υπάρχει αναστάτωση, αλλά με μαγικό ραβδί δεν γίνεται  να ολοκληρωθεί ένα έργο το οποίο εκτείνεται σε 50 στρέμματα.

Υπομονή χρειάζεται από  όλους και το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει! “