ΠολιτικήΑρχείο

Φωτοβολταϊκά για αγρότες προτείνει ο Μανιάτης

Κατά την παρέμβασή του σήμερα στη Βουλή για το αγροτικό θέμα, ο Υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Βουλευτής καθ. Γιάννης Μανιάτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα ακόλουθα.

«Καλούμε τους Έλληνες αγρότες να αξιοποιήσουν τη διάταξη που περάσαμε τον Οκτώβρη 2014  για τη δυνατότητα μείωσης έως κατά 50% του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας μέσα από το συμψηφισμό. Κάθε ΓΟΕΒ  μπορεί να εγκαταστήσει σε κάθε αντλιοστάσιο μονάδα φωτοβολταϊκών έως 500kW, ώστε να γίνει πράξη η πρώτη εδώ και χρόνια δομική και διαρκής μείωση του κόστους παραγωγής αγροτικών προϊόντων. 

Η περίπτωση του ΓΟΕΒ Αργολίδας που εξετάσαμε πλήρως, ανά αντλιοστάσιο, έδωσε μείωση του ετήσιου κόστους ηλεκτρισμού από 800-900.000€ το χρόνο, σε περίπου 400.000€. Δυο από τις τρεις συστημικές τράπεζες, είχαν ενδιαφερθεί να δανειοδοτήσουν, ενώ σε συνεργασία με τον τότε Αναπλ. Υπουργό Πάρι Κουκουλόπουλο, είχαμε δρομολογήσει την ένταξη της δράσης αυτής στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΑΑ, για όλες τις Περιφέρειες της χώρας».

Περισσότερα για το θέμα στην εισαγωγική τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματα.