ΚοινωνίαΑρχείο

Και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας στην απεργία

Εργαζόμενε στον ιδιωτικό τομέα, άνεργε, νέε,

σε καλούμε να συμμετέχεις στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 3/12! Μην κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει ακάθεκτη το βρώμικο έργο που έχει αναλάβει σε συνέχεια όσων άφησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! Διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση που κατακτήθηκε με αίμα, φέρνουν νέους φόρους και αφαίμαξη σε μισθούς-συντάξεις. Τα μέτρα που έχουν αποφασίσει να περάσουν στο Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά, δεν αφορούν μόνο όσους βγαίνουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια και βλέπουν καθημερινά αλλαγές στα όρια ηλικίας και στα ποσά, ούτε αφορούν μόνο τους ήδη συνταξιούχους που αντιμετωπίζουν συνεχώς νέες περικοπές στις συντάξεις. Αφορούν και τους νέους ανθρώπους, που μπαίνουν στην παράγωγη με τους πλέον χείριστους όρους, που θα ασφαλιστούν με το νέο σύστημα.

Τέτοια βάρβαρα μέτρα δεν πρέπει να έχουν τη λαϊκή συγκατάθεση, πρέπει να τους σταματήσουμε ώστε να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, να μην περάσουν οι νέες θηλιές στη ζωή της εργατικής οικογένειας, να πούμε όχι στο νέο κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει νέα βάρη και μέτρα σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, νέες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, κέρδη και προνόμια για τους λίγους.

Ήρθε η ώρα να τελειώσουν και οι λογικές “το ταμείο μου”, “η κατηγορία μου”, οι διαχωρισμοί “νέοι – παλιοί”. Αυτό είναι το δηλητήριο, που έσπερναν και σπέρνουν χρόνια τώρα κεφάλαιο, κυβερνήσεις αλλά και φορείς του εργοδοτικού συνδικαλισμού, υψώνοντας τείχη στην ενότητα της εργατικής τάξης απέναντι στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς.

Στις 3/12 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για να σταματήσει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης, της ΕΕ και της εργοδοσίας να στήσουν σκηνικό «κοινωνικού διαλόγου», να φέρουν το τέλος της Κοινωνικής Ασφάλισης που τη χαρίζουν κομμάτι-κομμάτι στους επιχειρηματικούς ομίλους (έμποροι Υγείας, κλινικάρχες, ιδιωτικές ασφαλιστικές).

Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι δικαίωμα και μας αφορά όλους!