ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ο ανάβαλος πάει Άστρος!

Στο στάδιο της εκπόνησης της μελέτης βρίσκεται το έργο του Αναβάλου σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το astrosnews.gr. Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Δεκεμβρίου πως η μελέτη που εκπονείται για λογαριασμό της Περιφέρειας έχει ήδη προχωρήσει και βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων.

Αυτό που εισηγήθηκε ο κ. Μαντάς είναι την σύμβαση των δύο φορεών του δημοσίου, του Δήμου και του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα – Μουστού, προκειμένου να αποκτήσει ο Δήμος εκ νέου, μετά από απόφαση του 2014, δικαιώματα χρήσης των νερών του Αναβάλου. Ο Φορέας μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στην τεκμηρίωση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Μαντά, ενώ επιπλέον έχει σχηματοποιηθεί ο τρόπος για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης του έργου για τη μεταφορά των νερών. Στόχος μέχρι το φθινόπωρο του 2016 να μπορεί να υποβληθεί τεχνικό δελτίο.

Ενστάσεις υπήρξαν από την αντιπολίτευση για το κόστος των 20.000 ευρώ που θα στοιχίσουν οι εργασίες του Φορέα, με το Δήμαρχο να υποστηρίζει πως τέτοιες εργασίες κοστολογούνται στην ελεύθερη αγορά περίπου στο δεκαπλάσιο.