ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Καμπόσος: Όλοι οι Δήμαρχοι ενωμένοι απέναντι στον παραλογισμό της κυβέρνησης

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Δημήτρης Καμπόσος μετά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ την 1η Δεκεμβρίου, τοποθετήθηκε για την δυσχερή οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι Δήμοι.

Όπως αναφέρει: 
Όλοι οι Δήμαρχοι είμαστε ενωμένοι απέναντι στον παραλογισμό που βιώνουμε από την παρούσα κυβέρνηση.  Η μείωση των πόρων οδηγεί τους δήμους  σε  μαρασμό και τους δημάρχους σε απόγνωση. Ήδη κάποιοι Δήμοι κήρυξαν πτώχευση και άλλοι βρίσκονται υπό επιτήρηση.

Από το 2016 αναμένεται η κατάσταση να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, αφού στον Προϋπολογισμό προβλέπεται και νέα μείωση των πόρων των δήμων, οι οποίοι θα κληθούν να δημιουργήσουν και πάλι πλεονάσματα όταν το υπόλοιπο Κράτος θα εξακολουθήσει να δημιουργεί ελλείμματα. Στην Ευρώπη οι πόροι της Αυτοδιοίκησης κυμαίνονται στο 8-10% του προϋπολογισμού και εδώ στα οκτώ χρόνια ύφεσης, όχι μόνο δεν ενδυναμώνεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά συνεχώς περιπαίζεται από τους κυβερνώντες.  

Φωτισμός, αποκομιδή απορριμμάτων, επούλωση λάκκων, χωρίς χρήματα και με προσωπικό που συνεχώς μειώνεται, πως μπορούν να καλυφθούν αυτές οι καθημερινές ανάγκες;;; Οι δημότες μας πρέπει να γνωρίζουν πως δίνεται μεγάλος αγώνας στον Δήμο Άργους Μυκηνών για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών, με σωστή οικονομική διαχείριση και σωστή εκτίμηση των προτεραιοτήτων. Αλλά ως πότε;;

Γνωρίζουν όλοι, από τα του οίκου τους, πως αν μειώνονται τα έσοδα και οι ανάγκες παραμένουν οι ίδιες, δεν μπορεί να εφαρμοστεί οικονομική διαχείριση.

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αποφασισμένη να παρεμποδίσει το καταστροφικό σχέδιο της κυβέρνησης πριν αυτή βάλει λουκέτο στους δήμους μας.