ΚοινωνίαΑρχείο

Πόσο θέλει το Άργος να φτιαχτεί ο σταθμός του ΟΣΕ;

Όπως ήδη έχουμε αναρτήσει από χθες, ξεκίνησαν από τον ΟΣΕ εργασίες αποκατάστασης στον πάλαι ποτέ σιδηροδρομικό σταθμό του Άργους, οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες.

Οι Φίλοι Τρένου Αργολίδας, σε ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, κάνουν έκκληση για εθελοντική βοήθεια από ιδιώτες σε ότι αφορά κάποιες επιπρόσθετες εργασίες στο εσωτερικό του σταθμού που αφορούν την απολύμανσή του με ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό φάρμακα, εργασία που αφορά συγκεκριμένη ειδίκευση. Επίσης εξ’ όσων γνωρίζουμε θα χρειαστεί και η συνδρομή φορτηγών οχημάτων για να απομακρυνθούν τα μπάζα κατά την εξέλιξη των εργασιών.

Να σημειώσουμε πως κατά την χθεσινή μέρα και την ίδια ώρα που εκτελούνταν εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο των κτιρίων του ΟΣΕ, εντοπίσαμε εργάτες του Δήμου Άργους – Μυκηνών να κάνουν ξεχορτάριασμα σε χώρο του ΟΣΕ πέραν του σταθμού, κοντά στο 1ο Λύκειο Άργους. Ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια επέμβαση εντός του σταθμού σε αρωγή του εργολάβου, αλλά δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί τις επόμενες ημέρες.
 

Αναφέρουν οι Φίλοι του Τρένου:

Εργολαβία υπό την επίβλεψη του ΟΣΕ βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Άργος για να πραγματοποιήσει εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του σταθμού.

Σε πρώτη φάση γίνονται αποψιλώσεις στον περιβάλλοντα χώρο και έπειτα θα προχωρήσουν και στα ενδότερα, όπου θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός και αποκατάσταση μέρους από τις υλικές ζημιές που υπάρχουν. Επίσης έχει προγραμματιστεί και βάψιμο του σταθμού, όπως αρμόζει σε αυτό το ιστορικό κτίριο.

Δύσκολη η αποστολή των εργατών σε ότι αφορά τον καθαρισμό του εσωτερικού χώρου, αφού η κατάσταση μέσα είναι τραγική και ο χώρος θα χρειαστεί, εκτός των άλλων, και απολύμανση, με την ελπίδα να βρεθεί κάποιο συνεργείο που θα αναλάβει εθελοντικά την εργασία αυτή, καθώς τα οικονομικά περιθώρια του ΟΣΕ δεν είναι μεγάλα.

Στο διάστημα που διαρκούν οι εργασίες οφείλει να ξεκινήσει μία διαβούλευση με τον ιδιοκτήτη (ΓΑΙΑΟΣΕ) ώστε να διασφαλιστεί η ακεραιότητα του κτιρίου μετά και το πέρας των εργασιών. Ο φωτισμός του χώρου και η προσωρινή του φύλαξη κρίνονται απαραίτητες, μέχρι να δρομολογηθεί κάποια λύση για την αξιοποίησή του. ” 
(Επικοινωνία)
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κοσμάς Κορολόγος