ΚοινωνίαΑρχείο

Με σημαντικές παρουσίες η διημερίδα για τον διαβήτη στο Ναύπλιο

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και με σημαντικές παρουσίες όπως αυτήν του άλλοτε Υπουργού Υγείας επί ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού ήταν η διημερίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη που διεξήχθη στο Ναύπλιο το σαββατοκύριακο, αλλά παρά το γεγονός ότι στην οργάνωση έλαβε άριστα, στην συμμετοχή δεν πήγε και τόσο καλά.
 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τοπικοί βουλευτές (Μανιάτης, Ανδριανός) και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ιατρικού χώρου αλλά ειδικά η δεύτερη μέρα που είχε τον χαρακτήρα ενημερωτικής εκδήλωσης για το κοινό, θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί και καλύτερα από πλευράς προσέλευσης, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες.
 
 

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.), όπως και να χει προσπάθησε πραγματικά να παρουσιάσει μία άρτια επιστημονικά εκδήλωση και το πέτυχε.
 

Πρόκειται για μία συντονισμένη δράση ευαισθητοποίησης των Ελλήνων πολιτών στη σύγχρονη καλπάζουσα «επιδημία» του σακχαρώδη διαβήτη, με κεντρικό τίτλο «Η ζωή με τον σακχαρώδη διαβήτη». Οι εισηγητές επιχείρησαν να ενημερώσουν τους παρευρισκόμενους για όλα τα νεότερα δεδομένα γύρω από την πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της καλπάζουσας «επιδημίας» του σακχαρώδη διαβήτη, δίνοντας το μήνυμα αισιοδοξίας που προκύπτει από τη μάχη για την αντιμετώπισή του.