ΚοινωνίαΑρχείο

Οι υπουργικές υποσχέσεις για το νοσοκομείο Ναυπλίου

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε  συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κύριο Ξανθό, του Δημάρχου Ναυπλιέων, παρουσία των Βουλευτών του νομού κύριων Γιάννη  Γκιόλα, Γιάννη  Αδριανού, Γιάννη Μανιάτη και του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κυρίου Τάσσου Χειβιδόπουλου με θέμα τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το νοσοκομείο Ναυπλίου.

Κατά την συνάντηση αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων.

Ο Υπουργός αφού επισήμανε τις γενικότερες δυσκολίες του συστήματος Υγείας και αναγνώρισε το δίκαιο των προσδοκιών για άρτιες υπηρεσίες Υγείας στον Δήμο μας και δεσμεύτηκε για τα παρακάτω:

α) την άμεση ενδυνάμωση του Ιατρικού προσωπικού, με μετατάξεις γιατρών από το ΠΕΔΥ.
β) τον άμεσο διορισμό νέας Διοίκησης του νοσοκομείου, με ορίζοντα μέχρι τις αρχές του έτους.
γ) την παράταση μέχρι 30/9/2016 των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών του νοσοκομείου.

Θετική υπήρξε επίσης η ανταπόκριση, για την συμμετοχή εκπροσώπου του Δήμου στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, καθώς και για τα ζητήματα, που αφορούν την γενικότερη αναβάθμιση του νοσοκομείου. Να σημειώσουμε πως σήμερα ανακοινώθηκε και η παύση από τα καθήκοντά του, του διοκητή του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Λάμπρου Δημητρόγιαννη με τον οποίο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ναυπλίου δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις. 

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος δήλωσε, “Θα ήθελα να ευχαριστήσω, τους Δημότες του Ναυπλίου, καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο, τους βουλευτές του νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη, το προσωπικό του νοσοκομείου, τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας, όλους τους συλλόγους και φορείς που με την κινητοποίησή τους, πέρα από κόμματα και σκοπιμότητες,  έδωσαν δύναμη στη φωνή για την διεκδίκηση του πολυτιμότερου αγαθού για τον άνθρωπο, της Υγείας. Ο αγώνας για ένα καλύτερο Δήμο για τους Δημότες του συνεχίζεται. Ενωμένοι μπορούμε”.