ΕυρώπηΑρχείο

Εγκαινιάστηκε το ΄Στέκι της Ευρώπης΄

Το “Στέκι της Ευρώπης” ένας νέος χώρος διαλόγου και προβληματισμού για θέματα που αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης και τους πολίτες της, εγκαινιάστηκε από τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνο Καρβούνη, παρουσία πλήθος κόσμου, κυρίως εκπροσώπων φορέων, καθώς και από τον Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Λεωνίδα Αντωνακόπουλο.

Το ΄Στέκι΄ εδρεύει στο Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα, στη Λεωφόρο Αμαλίας 8, στο Σύνταγμα, και δίνει την ευκαιρία στους κατόχους κάρτας μέλους να χρησιμοποιούν το χώρο του για εργασία, καθώς και για εκδηλώσεις επί ευρωπαϊκών θεμάτων.

Οι πρώτες 200 κάρτες μέλους δόθηκαν σε άτομα και εκπροσώπους πολλών οργανώσεων και φορέων σε μια λιτή τελετή όπου εξηγήθηκαν οι στόχοι της κοινής αυτής πρωτοβουλίας από την Αντιπροσωπεία της ΕΕ και το Γραφείο του ΕΚ. Την τελετή χαιρέτησε με βιντεογραφημένο μήνυμά του ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μετά τα εγκαίνια, μεταδόθηκε η πρώτη ζωντανή εκπομπή μέσα από το χώρο του Στεκιού, από τον διαδικτυακό σταθμό NGradio με συμμετοχή του Ευρωβουλευτή κ. Μιλτιάδη Κύρκου και εκπροσώπων 10 οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε θέματα που αφορούν κυρίως τη νεολαία.