ΑθλητισμόςΑρχείο

Διαφήμιση για την Αργολίδα στην Πολωνία-9 μετάλλια σε 9 συμμετοχές!

3 χρυσά 5 αργυρά και 1 χάλκινο μετάλλιο ήταν ο απολογισμός για την Ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Choy Lee Fut που διεξάγεται στην Κρακοβία της Πολωνίας (10-13 Δεκεμβρίου 2015). Την χώρα μας εκπροσώπησε επάξια η σχολή Choy Lee Fut από την Αργολίδα (υπάρχουν παραρτήματα και στους 4 δήμους) με τους τους Θεόδωρο Λαμπάδα, Ευάγγελο Πανόπουλο, Κωνσταντίνο Λαμπάδα και Θεοδόση Τσίγκα, οι οποίοι σε 9 συμμετοχές κατέκτησαν 9 μετάλλια!
 

Την αρχή έκανε προχθές Παρασκευή (11/12) ο μικρός Κώστας Λαμπάδας με δύο αργυρά μετάλλια. Ο Κώστας κατετάγη δεύτερος στα γυμνά χέρια και στο διπλό σπαθί, ενώ το Σάββατο αγωνίστηκε όλη η ομάδα δίνοντας συνέχεια στην επιτυχία της προηγούμενης ημέρας.
 

Πρόκειται για το 1ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα CHOY LEE FUT και Hung Gar kung-fu το οποίο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία wushu (euwsf)  σε συνεργασία με την Πολωνική ομοσπονδία. Oι αθλητές από την Αργολίδα συμμετείχαν στις κατηγορίες, κυρτό σπαθί (darn do), διπλά σπαθιά (shungdao), λόνχη (moi fa cheung) και Taolu γυμνών χεριών. ( ping jang και da fu pa kwa).
 

Το Choy Lee Fut είναι ένα σύστημα Κουνγκ Φου που χρονολογείται από το 1836 και ξεχωρίζει για τον προοδευτικό τρόπο διδασκαλίας του.
Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες…