ΠολιτισμόςΑρχείο

Και οι 16χρονοι στη μάχη για την προώθηση του Πελοποννησιακού ελαιόλαδου

Είναι ένας έφηβος 16 ετών. Όνειρο του είναι να ασχοληθεί με την δημιουργία βίντεο, είτε πρόκειται για μικρά ή μεγάλα projects, είτε για την παραγωγή ταινιών. Ασχολείται με το βίντεο από τα 12, έχοντας γυρίσει ταινίες μικρού μήκους και βοηθώντας την αδερφή του σε αρκετά διαφημιστικά πρότζεκτς όπως της Adidas, ενώ έχει και το δικό του κανάλι στο youtube. Επίσης τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό δημιουργίας τηλεοπτικού σποτ του Δήμου Καλαμάτας.

Ο Βασίλης Μαρλαντής που ζει στην Καλαμάτα ετοιμάζεται για το πρώτο του μεγάλο βήμα, αυτό της δημιουργίας ενός τριαντάλεπτου ντοκιμαντέρ για το Ελαιόλαδο της Καλαμάτας, το οποίο προσδοκά να περάσει τα σύνορα, προβάλλοντας τον ευλογημένο καρπό της Μεσσηνιακής γης ανά τον κόσμο. Γι′ αυτό το λόγο σκέφθηκε να ξεκινήσει μία καμπάνια στο kickstarter για να βρει τους πόρους που απαιτούνται για την πραγματοποίηση του σκοπού του.

Η ιδέα φαίνεται απλή και η αλήθεια είναι πως έχουμε ήδη συναντήσει αρκετά βίντεο που αναφέρονται στο εξαιρετικό ελαιόλαδο της περιοχής, όμως θα είχε ενδιαφέρον να το δούμε και από τη δημιουργική ματιά ενός φιλόδοξου και ταλαντούχου νέου.

Το ντοκιμαντέρ, όπως δηλώνει ο ίδιος, θα είναι στην Αγγλική γλώσσα και ως σκοπό θα έχει να παρουσιάσει τόσο τον τρόπο καλλιέργειας, με έμφαση στις παραδοσιακές μεθόδους, όσο και τη διατροφική αξία του μεσσηνιακού ελαιολάδου. Στο βίντεο που έχει ετοιμάσει για την δημοφιλή πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter, δίνει μία γεύση από το τι ακριβώς θέλει να κάνει.

Την προσπάθειά του στηρίζει και ο Δήμος Καλαμάτας, από τον οποίο ο 16χρονος Βασίλης βραβεύτηκε πριν λίγες εβδομάδες για την δημιουργία του παρακάτω τηλεοπτικού σποτ:

Ο ίδιος ο Βασίλης βλέπει το επαγγελματικό του μέλλον μακριά από την Ελλάδα και όπως δηλώνει σε συνεντευξή του στον Άρη Δημοκίδη για το lifo.gr: “Στην Ελλάδα η τέχνη του video δεν έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ γι’ αυτό μάλλον και εγώ θα αναγκαστώ να μεταναστεύσω. Θα ήθελα να γίνω διευθυντής φωτογραφίας και να μπορώ να ζω μέσα από αυτό, αυτό που αγαπάω, φτιάχνοντας και βοηθώντας σε μικρά και μεγάλα projects ή ακόμα και ταινίες. Ήδη έχω αργήσει να φτιάχνω πορτοφόλιο.

Για όσους θέλουν να στηρίξουν την προσπάθεια του Βασίλη μέσω kickstarter, το χρονικό περιθώριο είναι μέχρι τις 26 Δεκέμβρη 2015. 

Η καμπάνια του Βασίλη στο Kickstarter