ΟικονομίαΑρχείο

Βουλιάζει η Πελοπόννησος…

Τάδε έφη Πέτρος Τατούλης όταν ρωτήθηκε σχετικά με το συνέδριο του ΑΒΤΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015. Συγκεκριμένα ανέφερε πως η «η Πελοπόννησος βουλιάζει σήμερα από τον τουρισμό, εξωτερικό αλλά και εσωτερικό, και αυτό είναι αποτέλεσμα της ολοκληρωμένης πολιτικής μας», και χαρακτήρισε την επερώτηση που του τέθηκε ως προϊόν μικροψυχίας και ενδόμυχης φοβίας να αναγνωριστούν οι επιτυχίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου από ανθρώπους που το μόνο τους κίνητρο είναι πως θ’ ακουμπήσουν στην εξουσία, ξεχνώντας τον ιδεολογικό τους προσανατολισμό.

Σε ότι αφορά το συνέδριο του ΑΒΤΑ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε, αφενός την τεράστια επιτυχία του, αφετέρου, την αγωνία του Υπουργείου Τουρισμού και της Κυβέρνησης προς την Περιφερειακή αρχή να μην το ματαιώσει, λόγω των δυσκολιών που συνεπάγονταν οι περιορισμοί των τραπεζικών συναλλαγών (capital control) που η ίδια η Κυβέρνηση επέβαλε. 

Ότι επετεύχθη τα τελευταία χρόνια φέρει τη σφραγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υποστήριξε ο κ. Τατούλης σημειώνοντας, ίσως και με μία δόση υπερβολής, ότι δεν αναλαμβάνεται πλέον καμία προωθητική πρωτοβουλία στη χώρα χωρίς τη γνώμη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι για το έτος Ελλάδος – Ρωσίας ζητήθηκε η γνώμη της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη δομή του προγράμματος.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε πως «Όταν παραλάβαμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Πελοπόννησος ήταν άγνωστος προορισμός. Την οργανώσαμε με συστηματική δουλειά και σήμερα η διακριτή ταυτότητα της Μυθικής Πελοποννήσου  βρίσκεται στο χάρτη των καλύτερων προορισμών. Λίγες μέρες πριν η Telegraph, το μεγαλύτερο βρετανικό μέσο ενημέρωσης, στις προβλέψεις της για τα επόμενα χρόνια κατέταξε τη Μυθική Πελοπόννησο στους προορισμούς σε προτεραιότητα»  και συμπλήρωσε ότι «για να το πετύχουμε θα μπορούσαμε να δαπανήσουμε τεράστιο κόστος με αμφίβολο αποτέλεσμα. Αντίθετα καταρτίσαμε ολοκληρωμένο και στοχευμένο σχέδιο με μικρό κόστος, το οποίο είναι απόλυτα επιτυχημένο, σε αντίθεση μάλιστα με τα 11 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε τα τελευταία δύο χρόνια η Περιφέρεια Αττικής χωρίς τα ανάλογα αποτελέσματα».