ΚοινωνίαΑρχείο

Ανοίγουν και πάλι οι αρχαιολογικοί χώροι τα σαββατοκύριακα

Αποκαθίσταται και πάλι η κανονική λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, αρχής γενομένης από το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016. Έτσι λοιπόν όσοι αποφασίσουν να επισκεφθούν τις Μυκήνες, την Επίδαυρο, το Παλαμήδι και κάθε αρχαιολογικό χώρο της χώρας, το πρώτο σαββατοκύριακο του χρόνου, θα βρουν τις πόρτες ορθάνοιχτες.

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης (ΠΕΥΦΑ) είχε κηρύξει αποχή από την εργασία στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, αρχής γενομένης από το περασμένο Σαββατοκύριακο, λόγω της κατάργησης της υπερωριακής αποζημίωσης του κλάδου με το νόμο για το νέο μισθολόγιο που ψηφίστηκε πριν από 15 ημέρες.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη δέσμευση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκη, ότι θα επαναφέρουν με νομοθετική ρύθμιση την προσαύξηση κατά 25% στην παροχή εργασίας πέραν του πενθημέρου, για το φυλακτικό προσωπικό και το προσωπικό καθαριότητας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, το συντομότερο δυνατόν.