ΡεπορτάζΑρχείο

Τα καταμαράν μετακομίζουν από το Ναύπλιο στην Επίδαυρο

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που 37 ιστιοπλοϊκά σκάφη κατέπλευσαν στο λιμάνι του Ναυπλίου στα πλαίσια του 6ου Catamarans Cup international regatta. Μάλιστα αυτό συνέπεσε και με την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου και έτσι είχε την ευκαιρία να απολαύσει αυτήν την σπάνια εικόνα αρκετός κόσμος.

Η απογευματινή αυτή παρέλαση των καταμαράν αποτέλεσε και το σημείο τερματισμού του αγώνα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε προαιρετική στάση σε Σπέτσες και Ύδρα πριν επιστρέψουν στην Αθήνα.
 
 Η περσινή διαδρομή (6ο Catamarans Cup international regatta).

To Catamarans Cup international regatta είναι μια πρωτοποριακή διεθνής ιστιοπλοϊκή διοργάνωση η οποία αποτελεί συνδυασμό ιστιοπλοϊκού αγώνα και κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά, με πολλά παράλληλα happenings, διάρκειας μιας εβδομάδας. Το λιμάνι του Ναυπλίου εντάχθηκε στον αγώνα με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της GYA του Yacht Show Γιάννη Κουρούνη και ελπίζαμε ότι αυτό θα συμβεί και φέτος.

Αμ δε! Το λιμάνι του Ναυπλίου δεν συγκαταλέγεται σε αυτά όπου θα σταθμεύσει η Reggata τον ερχόμενο Οκτώβρη. Αντίθετα το δρομολόγιο περιλαμβάνει την Επίδαυρο, τον Πόρο, την Τζιά και την Κύθνο.

Η φετινή διαδρομή (7ο Catamarans Cup international regatta).
 

Απ’ ότι φαίνεται το Ναύπλιο, η Ερμιόνη και το Λεωνίδιο δεν κατάφεραν να πείσουν ή απλά οι διοργανωτές είπαν να κάνουν ένα φρεσκάρισμα. Η ζεστή υποδοχή που είχαν τα πληρώματα στον Πόρο φαίνεται πως μέτρησε θετικά στο να συμπεριληφθεί εκ νέου στη λίστα, ενώ ως λιμάνι τερματισμού επιλέχθηκε αυτή τη φορά η Επίδαυρος.


Ο λιμενάρχης Ναυπλίου Σπύρος Μαρίνος κατά την διάρκεια των απονομών 
 
Το Ναύπλιο δεν εκμεταλλεύτηκε τελικά το δώρο που του δώθηκε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της λιμενικής αρχής και προσωπικά του λιμενάρχη Σπύρου Μαρίνου ώστε να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι θα μάθουμε από τα λάθη μας και θα επιστρέψουμε δριμύτεροι…