ΡεπορτάζΑρχείο

Οι Άγγλοι ονειρεύονται και φέτος εκδρομές με τρένο στο Ναύπλιο

Όχι μία αλλά δύο εκδρομές με τρένο διαφημίζουν από τώρα οι Άγγλοι για το ερχόμενο φθινόπωρο στην Πελοπόννησο, με την Αργολίδα, και ιδιαίτερα το Ναύπλιο, να κατέχει εξέχουσα θέση. Πέρσι τους βγήκε ξινή, αφού λόγω της κατολίσθησης στους Χράνους αναγκάστηκαν να κάνουν παραπάνω από τη μισή διαδρομή με λεωφορείο, ενδεχόμενο που είναι πολύ πιθανό και φέτος, εκτός και αν φιλοτιμηθεί ο ΟΣΕ και αποκαταστήσει το κατεστραμένο τμήμα μέχρι τον Σεπτέμβρη.
 

Η πρώτη εκδρομή περιλαμβάνει ένα 10ημερο σιδηροδρομικό ταξίδι στην Πελοπόννησο που προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 23 του Σεπτέμβρη και να ολοκληρωθεί στις 3 Οκτώβρη 2016, με πέρασμα από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου που συνδέονται σιδηροδρομικά (πλην Λακωνίας δηλαδή), και ενδιάμεσες στάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησάκια και εμβληματικές πόλεις, όπως το Ναύπλιο, όπου προβλέπεται διπλή διανυκτέρευση στα τέλη του Σεπτέμβρη (railwaytouring.net).
 

Από άλλο βρετανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο προβάλεται μία ακόμα σιδηροδρομική εκδρομή στα αρχαία θαύματα της Πελοποννήσου (όπως αναφέρει) διάρκειας 9 ημερών (10-18 Οκτώβρη 2016), με λίγο διαφοροποιημένο πρόγραμμα που κλείνει με διήμερη διανυκτέρευση στο Ναύπλιο, πριν την επιστροφή στην Αθήνα. Αυτό το γραφείο φαίνεται πως είναι πιο ενημερωμένο για την κατάσταση που επικρατεί στο δίκτυο και για την Ελληνική νοοτροπία, καθώς στο πρόγραμμα που έχει αναρτήσει προβλέπει το ενδεχόμενο η μετακίνηση από τους Χράνους στο Ναύπλιο να γίνει με λεωφορείο, αν τελικά δεν καταφέρει να επισκευαστεί η γραμμή, σενάριο μάλιστα που το αναφέρει ως το πιο πιθανό (ptg.co.uk).
 

Όπως φαίνεται οι ξένοι δεν έχουν ξεγράψει ακόμα τον σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο, κάτι που εμείς το έχουμε κάνει προ πολλού.

Μάλιστα είναι διατεθειμένοι να προπληρώσουν γύρω στα 1700 ευρώ το κεφάλι, χωρίς σε αυτά να υπολογίζεται το έξτρα πορτοφόλι για ψώνια, αναμνηστικά και τα συναφή. Ενδεχομένως και πάλι να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, αφού η αδιαφορία του Έλληνα για τον τόπο του, ίσως αυτή τη φορά να φρενάρει την λαχτάρα των Άγγλων φίλων του σιδηροδρόμου από το να έρθουν να τον δουν…