ΚοινωνίαΑρχείο

Ανάμνηση οι ιστορικοί φοίνικες του Αγίου Πέτρου

Παρελθόν αποτελούν τα δύο φοινικόδεντρα που δέσποζαν επί 90 περίπου συναπτά έτη στη νότια πλευρά του Αγίου Πέτρου. Τον έναν φοίνικα τον είχε φάει το σκαθάρι και στεκόταν εκεί ξεραμένος, ενώ ο δεύτερος ήταν και αυτός βαριά άρρωστος με αποτέλεσμα η αρμόδια υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Άργους – Μυκηνών να αποφασίσει την υλοτόμηση και των δύο.  

Το περασμένο καλοκαίρι είχε γίνει μία προσπάθεια να σωθεί ότι σώζεται με δενδροχειρουργική και ψεκασμούς, αλλά ήταν αργά. Η καρατόμηση και του δεύτερου δέντρου έγινε, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία, προς αποφυγή περαιτέρω διασποράς του εντόμου.

(Βίντεο από Δημήτρης Κωτσαντής)
 

Οι φοίνικες αναμένεται να αντικατασταθούν σύντομα με αιωνόβια ελαιόδεντρα που προέρχονται από την απαλλοτρίωση που διενεργεί ο ΟΣΕ στη γραμμή Κόρινθος-Πάτρα, και τα οποία θα φυτευτούν ακριβώς στις θέσεις που μέχρι σήμερα βρίσκονταν οι δύο φοίνικες. Επιτυχημένη ήταν η ανάλογη απόπειρα μεταφύτευσης υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων του ΟΣΕ που έγινε πρόσφατα στον Δήμο Αθηναίων.

Η συνεργασία με τον ΟΣΕ θα έχει και συνέχεια καθώς για σκοπούς αισθητικής αναβάθμισης του τοπίου (αστικό και περιαστικό πράσινο) ο Δήμος Άργους – Μυκηνών θα προμηθευτεί και άλλα ελαιόδεντρα προκειμένου αυτά να μεταφυτευτούν και να κοσμήσουν την πόλη του Άργους από εδώ και στο εξής.