ΠολιτικήΑρχείο

Την γάτα με το ποντίκι παίζουν για το Ειδικό Λύκειο Αργολίδας

Οι τοπικοί βουλευτές επιμένουν να ρωτούν για την ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου στην Αργολίδα για να λαμβάνουν πάντα καρμπόν την ίδια απάντηση από το υπουργείο. Μανιάτης και Ανδριανός ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιός θα κάνει τις περισσότερες ερωτήσεις, ποιός θα κερδίσει τις εντυπώσεις, χωρίς κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα αφού φαίνεται πως έχουν πέσει πάνω σε πόρτα.

Ο Γιάννης Ανδριανός επανέρχεται στο θέμα με νέα ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη με θέμα την ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου στην Αργολίδα. Η απάντηση που έλαβε στην ίδια ακριβώς ερώτηση που υπέβαλε στις αρχές του Δεκέμβρη δεν τον ικανοποίησε καθώς ήταν ακριβώς η ίδια με την προηγούμενη, πάλι για το ίδιο ερώτημα, και δεν αποκλείεται και η απάντηση που θα λάβει να είναι πάλι η ίδια…

Βέβαια η λαϊκή ρήση λέει πως «ο επιμένων νικά», αλλά απ’ ότι φαίνεται το υπουργείο έχει αποφασίσει να κρατήσει μία μάλλον αρνητική στάση στο θέμα, ισχυριζόμενο, ψευδώς, ότι “δεν έχει κατατεθεί αίτημα για ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου στην Αργολίδα”. Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι συνεχίζεται, με το θέμα να σκαλώνει στην απροθυμία του υπουργείου, που δεν το βλέπει και με τόσο ζεστό μάτι.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

” Με την 1687/4-12-2015 Ερώτηση επανήλθα στο επιτακτικό ζήτημα της ίδρυσης και λειτουργίας Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου στην Αργολίδα, παρουσιάζοντας μάλιστα τις συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν αναληφθεί από την τοπική κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς.

Στην 3450/13-1-2016 Απάντηση του Υπουργού ουσιαστικά αναπαράγεται αυτολεξεί προηγούμενη απάντηση για το ίδιο ζήτημα και αναφέρεται ότι “δεν έχει κατατεθεί αίτημα για ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου στην Αργολίδα”.

Δεδομένου του ότι αυτό, όπως λεπτομερειακά τεκμηριώνεται στην ως άνω 1687/4-12-2015 Ερώτησή μου, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Με ποιες άμεσες ενέργειες θα δρομολογηθεί η ίδρυση και λειτουργία Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου στην Αργολίδα, δεδομένης τόσο της υπερπληρότητας του σχετικού φακέλλου, όσο και της επιτακτικής ανάγκης ίδρυσης αυτής της εκπαιδευτικής δομής που θα εξυπηρετήσει μαθητές από ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή, διασφαλίζοντας έτσι στην πράξη τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματά τους που σήμερα τίθενται σε διακινδύνευση.