ΚοινωνίαΑρχείο

Συγκλονισμένοι από τον θάνατο του πρώην δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή

Μουδιασμένοι είναι αυτοδιοικητικοί και πολίτες σε Ερμιονίδα αλλά και όλη την Αργολίδα, στο άκουσμα του αιφνίδιου θανάτου του πρώην δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή.

Το βράδυ της Τρίτης 17 Μαρτίου περίπου στις 10μμ, ο Δημήτρης Σφυρής ένιωσε ξαφνικά δυσφορία και ζήτησε ιατρική βοήθεια. Στο σπίτι του όπου βρισκόταν μετέβη αμέσως ασθενοφόρο και καρδιολόγος αλλά παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες όλων στάθηκε αδύνατον να τον σώσουν. 

Η οικογένειά του ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχθεί κόσμο στο σπίτι, λόγω των ειδικών περιστάσεων που έχουν διαμορφωθεί με τον κορωνοϊό. Όπως αημειώνουν σε ανακοίνωσή τους η σύζυγος Ζιζή Σφυρή και οι κόρες Σοφία & Μπέτη Σφυρή:

«Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας  και τη  συμπαράστασή σας στη θλίψη μας  για την τραγική απώλεια του αγαπημένου μας συζύγου
και πατέρα. Με δεδομένη όμως τη γενικότερη απαγόρευση για αποφυγή συνωστισμού του κόσμου,λόγω της πανδημίας, σας γνωρίζουμε ότι  η οικογένεια μας  δε θα δεχθεί κόσμο στην κατοικία  μας για έκφραση συλλυπητηρίων
».

Πότε θα γίνει η κηδεία του

Βροχή συλληπητηρίων

Η παράταξη Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας (ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ.) αναφέρει για το θάνατο του επικεφαλής της Δημήτρη Σφυρή:

«Δεν χωράει ο νους μας την είδηση. Είναι δύσκολο, όντας ακόμα μουδιασμένοι από τον ξαφνικό χαμό του Δημήτρη Σφυρή, να βάλουμε λέξεις σε σειρά και να εκφράσουμε αυτό που μας συμβαίνει.

Όσοι είχαν την τύχη να συνομιλήσουν μαζί του, σε οποιοδήποτε πλαίσιο, θα συμφωνήσουν σίγουρα σε ένα πράγμα. Ότι ο Δημήτρης Σφυρής αγάπησε την Ερμιονίδα σαν να ήταν δική του γενέτειρα, σαν να ένιωθε ιστορικό χρέος να την υπηρετήσει. Και αυτό έπραξε. Χωρίς να λογαριάσει κανένα κόστος, χωρίς να το σκεφτεί δύο φορές, σε βάρος της σταδιοδρομίας του, στερώντας πολύτιμο χρόνο από την ίδια του την οικογένεια.

Είμαστε συγκλονισμένοι. Η θλίψη δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε λέξεις. Έφυγε μια σημαντική προσωπικότητα για την Ερμιονίδα, το ειδικό βάρος της οποίας δύσκολα θα αναπληρωθεί. Η σκέψη μας είναι με την οικογένειά του αυτή τη στιγμή, προς την οποία εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος συλλυπείται για τον θάνατο του πρώην δημάρχουυ, σημειώνοντας τα εξής:

«Η είδηση για τον ξαφνικό θάνατο του τέως Δημάρχου Δημήτρη Σφυρή, βύθισε στο πένθος την Ερμιονίδα. Ως Δημοτική Αρχή θα πράξουμε όσα προβλέπονται από τον Νόμο αλλά και την συνείδηση μας, για να τιμήσουμε την μνήμη του Δημήτρη Σφυρή.

Στην σύζυγό του, τις κόρες του, τους συγγενείς του και τους συνεργάτες του, εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια για τον ξαφνικό και αναπάντεχο θάνατό του. Καλό ταξίδι Δημήτρη Σφυρή. Καλή Ανάπαυση».

Ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον αδόκητο θάνατο του φίλου Δημήτρη Σφυρή, ενός ανθρώπου με ήθος, ακεραιότητα και ακαταπόνητη βούληση προσφοράς στην Ερμιονίδα την οποία με συνέπεια και αποτελεσματικότητα υπηρέτησε ως δήμαρχος.

Ο σεβασμός, η εκτίμηση και η αγάπη των συμπολιτών θα μείνουν άσβεστα τεκμήρια της πορείας του. Στη σύζυγό του και τις κόρες του, καθώς και στους συνεργάτες του στη δημοτική παράταξη εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε και ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς:

«Η ξαφνική απώλεια του φίλου και πρώην Δημάρχου Ερμιονίδας, Δημήτρη Σφυρή μας συγκλόνισε όλους! Εκφράζω τα θερμά μου συλληπητήρια και εύχομαι κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος αναφέρει για τον Δημήτρη Σφυρή:

«Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για τον αδόκητο χαμό του φίλου Δημήτρη Σφυρή, πρώην Δημάρχου Ερμιονίδας.Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Καλό ταξίδι Δημήτρη!»

Συλλυπητήριο μήνυμα και από τον δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη:

«Φίλε Δημήτρη και συνάδελφε, η είδηση της απώλειας σου ήταν βαριά. Δυστυχώς σε αυτή τη δύσκολη στιγμή δεν θα είμαστε εκεί να σε
αποχαιρετήσουμε όπως θα θέλαμε! Καλό παράδεισο! Κουράγιο στους δικούς σου και την οικογένειά σου
».

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας Αναστάσιος Γανώσης αναφέρει: 

«Η ξαφνική απώλεια του Δημήτρη Σφυρή μας συγκλόνισε όλους. Στην μεγάλη έντονη και πολύπλευρη αυτή διαδρομή του ως άνθρωπος ,επιστήμονας και Δήμαρχος άφησε το στίγμα του στην κοινωνία, στο φοιτητικό κίνημα της εποχής του, την αρχιτεκτονική και την Ερμιονίδα. Η πορεία αυτή από μόνη της δείχνει το μεγαλείο ενός υπέρμετρα ανήσυχου και δημιουργικού πολίτη και αυτή θα αποτελεί για όλους μας την μεγάλη παρακαταθήκη για το δικό μας μέλλον. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και εύχομαι κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ο επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας Τάσος Λάμπρου αποχαιρετά τον Δημήτρη Σφυρή ως εξής:

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους συνεργάτες του και στα μέλη της Δημοτικής Παράταξης του τέως Δημάρχου Κρανιδίου και Ερμιονίδας, Δημήτρη Σφυρή.

Τα τελευταία 20 χρόνια μαζί πορευτήκαμε τόσο σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου όσο και σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας. Σε αρκετά συμφωνούσαμε, σε περισσότερα διαφωνούσαμε. Το βέβαιο είναι ότι έβαλε την σφραγίδα του στην ιστορία της τοπικής κοινωνίας. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην πολιτιστική δράση, στο επιχειρείν, στον αθλητισμό, στην αρχιτεκτονική δημιουργία. Μεγάλη η απώλεια για όλους μας και ιδιαίτερα για την οικογένεια του. Καλό παράδεισο».

Το ψήφισμα του ΣΕΤΑ Αργολίδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας, μετά την αναγγελία του θανάτου του Δημήτρη Σφυρή πρώην Δημάρχου Ερμιονίδας, αποφάσισε:  

1. Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στα μέλη της οικογένειάς του.  

2. Να κατατεθεί εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ «Η ΦΛΟΓΑ».  

3. Να δημοσιευθεί το παρόν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.