ΠολιτικήΑρχείο

Ύποπτη η σιωπή Φίλη για το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου

Επανέρχεται ο Γιάννης Ανδριανός για το θέμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου καθώς στην πρώτη ερώτηση που υπέβαλε δεν έχει πάρει ακόμα καμία απάντηση. Ύποπτη η σιωπή Φίλη για το θέμα, το οποίο είναι ξεκάθαρο, καθώς με λογικά επιχειρήματα δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλείσει το τμήμα του Ναυπλίου το οποίο πληρεί όλες τις τυπικές προϋποθέσεις για να συνεχίσει να λειτουργεί.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ κατέθεσε εκ νέου στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη με θέμα τις προθέσεις της Κυβέρνησης για τη συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο.

Επισημαίνεται ότι με την προηγούμενη σχετική 2197/5-1-2015 Ερώτηση ο κ. Ανδριανός τονίζει το σημαντικό έργο που επιτελείται στο Τμήμα και απαντά στις δηλώσεις του Υφυπουργού κ. Θ. Πελεγρίνη ότι δήθεν το Τμήμα διαθέτει μόλις 2 μέλη ΔΕΠ, απαριθμώντας τα 16 μέλη ΔΕΠ, τα 8 μέλη ΕΕΠ και το ένα μέλος ΕΔΙΠ, δηλαδή συνολικά τους 25 διδάσκοντες του Τμήματος.

Το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με πρόσφατες δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Υφυπουργός κ. Θ. Πελεγρίνης ουσιαστικά ανακοίνωσε τις προθέσεις της Κυβέρνησης να καταργήσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, επικαλούμενος μάλιστα στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Με την 2197/5-1-2015 Ερώτηση μου καλούσα τον Υπουργό να δεσμευθεί ως προς τις  προθέσεις του Υπουργείου για την συνέχιση της λειτουργίας του.

Δεδομένης της έντονης ανησυχίας που έχουν προξενήσει οι δηλώσεις του κ. Πελεγρίνη στην πανεπιστημιακή κοινότητα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και στην τοπική κοινωνία του Ναυπλίου, καθώς και του ότι η ως άνω Ερώτησή μου δεν έχει ακόμη απαντηθεί,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου για την συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Θεατρικών  Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο».