ΚοινωνίαΑρχείο

Συνέλευση και κινητοποιήσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας

Πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 21/1/2016 σύσκεψη του ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τους πρόεδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

Στη σύσκεψη οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων εξέφρασαν στο σύνολο τους την αντίθεση τους στο προσχέδιο για το ασφαλιστικό, το οποίο χαρακτήρισαν καταστροφικό, μη βιώσιμο και αντιαναπτυξιακό καθώς δεν δίνει προοπτική για το μέλλον και οδηγεί πολλούς επιστήμονες στην μετανάστευση, στην υπαλληλοποίηση, ενώ θα αναγκάσει πολλούς να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους.

Το συγκεκριμένο σχέδιο δημιουργεί εισφοροεπιδρομή σε κάθε ατομική δραστηριότητα και δημεύει ουσιαστικά, το εισόδημα κάθε ελεύθερου επαγγελματία ιατρού σε συνδυασμό με τη μεγάλη φορολόγηση.

Αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των ιατρών ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό, προτάθηκε συνέχιση των παρεμβάσεων σε όλα τα επίπεδα μαζί με τους λοιπούς Επιστημονικούς φορείς και τους ελεύθερους επαγγελματίες, προκειμένου να αποσυρθεί αυτό το σχέδιο για το ασφαλιστικό και να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση.

Ειδικότερα προτάθηκε από το σώμα:
– Σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων των Ιατρικών Συλλόγων, ενημέρωση των μελών και κοινές συναντήσεις και κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο με άλλους Επιστημονικούς φορείς.

– Συμμετοχή στη Γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου 2016

– Προειδοποιητικό κλείσιμο των γραφείων των Ιατρικών Συλλόγων την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

– Αποχή όλων των ιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές), πλην ΑΜΕΑ, στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2016

– Προειδοποιητική αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016. Κάθε θεραπευτική αγωγή θα αναγράφεται στην ατομική συνταγή ιατρού, ώστε να μη διακινδυνεύσει η υγεία κανενός ασθενούς.

– Γενική Συνέλευση στις 6 Φεβρουαρίου 2016 όπου το Προεδρείο του Π.Ι.Σ θα εισηγηθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν προωθηθεί αυτό το σχέδιο για το ασφαλιστικό.

– Ο Π.Ι.Σ και οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας εμμένουμε στη θέση μας να παραμείνει ανεξάρτητο το ταμείο μας (ΕΤΑΑ), καθώς είναι βιώσιμο.

Ο ιατρικός κόσμος της χώρας, καλεί όλους τους πολίτες να στηρίξουν αυτή την αντίδραση, γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υγειονομική τους περίθαλψη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση την 1η Φεβρουαρίου όπου θα συζητηθεί διεξοδικά το θέμα και θα παρθούν αποφάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις. Επίσης έχει καλέσει τους εκπροσώπους των επιστημονικών συλλόγων και φορέων του νομού μας σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27/01/2016 στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας.