ΟικονομίαΑρχείο

Προκηρύξεις για μόνιμους αρχαιοφύλακες και για 1760 θέσεις στην Υγεία

Δύο πολυαναμενόμενες προκηρύξεις «ψήνονται» αυτή την περίοδο με την πρώτη να αφορά 1760 μόνιμες θέσεις στον χώρο της Υγείας και την δεύτερη να έχει να κάνει με εποχικές προσλήψεις φυλάκων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, με τη διαφορά ότι φέτος θα υπάρξουν και 90 θέσεις μόνιμων αρχαιοφυλάκων.


Μόνιμο προσωπικό στην Υγεία

Σύμφωνα με το «Εθνος», η προκήρυξη για προσλήψεις στην Υγεία ενδέχεται να «σπάσει» στα δύο, όπως είχε συμβεί και με την 4Κ/2015 και την 5Κ/2015, λόγω του πλήθους των ειδικοτήτων και της μεγάλης συμμετοχής των υποψηφίων κυρίως της Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Οι ειδικότητες που ζητά το υπουργείο είναι οι εξής: ΠΕ/ΤΕ Νοσηλευτικής, ΠΕ Φαρμακοποιών, ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων, ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, ΔΕ Νοσοκόμων Φυλάκων Ασθενών, ΥΕ Μεταφορέων Ασθενών και ΥΕ Βοηθών Θαλάμου.


Και μόνιμοι αρχαιοφύλακες εκτός από εποχικούς

Στην πρόσληψη 1.314 εποχικών Ημερήσιων Φυλάκων, Νυχτοφυλάκων και Προσωπικου Καθαριότητας για χρονικό διάστημα 7 μηνών θα προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Πολιτισμού. Παράλληλα, προωθείται διαγωνισμός για 90 μόνιμους Φύλακες.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης υπέγραψε ήδη την έγκριση της κίνησης των διαδικασιών πρόσληψης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και για διάστημα έως 7 μήνες, στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Η κατανομή για τις θέσεις εργασίας του εν λόγω προσωπικού ανά κλάδο και ειδικότητα θα γίνει από το αρμόδιο όργανο του Υπουργείου. Η δαπάνη που θα προκληθεί από την πρόσληψη του ως άνω προσωπικού θα βαρύνει τις πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού.