ΚοινωνίαΑρχείο

Το ‘χε σκάσει για την Αμερική ο Γιατρός – Μαϊμού της Αργολίδας

Άργησε αλλά τελικά συνελήφθη ο καταζητούμενος «γιατρός» ο οποίος απασχόλησε την κοινή γνώμη το 2014 μετά την αποκάλυψη μίας απάτης σε βάρος του ΕΣΥ. Η απάτη ξεκινά ουσιαστικά από το 1993, όταν ο συλληφθείς απέκτησε από τη διεύθυνση δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας άδεια άσκησης επαγγέλματος χωρίς ωστόσο να είναι γιατρός! Ο γιατρός – μαϊμού είχει χρησιμοποιήσει πλαστά πιστοποιητικά όχι μόνο για να πάρει την άδεια, που τελικά του τη δώσανε αλλά και για να διοριστεί διευθυντής Γενικής Ιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου.

Όπως επιβεβαιώνουν μέλη της Ιnterpol, ο καταζητούμενος συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες στις ΗΠΑ και αναμένεται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα στην Ελλάδα.

Το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, μετά από ενδελεχείς ελέγχους είχε προχωρήσει στην αποκάλυψη του υποτιθέμενου γιατρού και το πόρισμα ανέφερε πως ο εν λόγω κύριος έκανε καριέρα στο ΕΣΥ χωρίς πτυχία, αφού οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο Ρώμης La Sapienza, ήταν ανύπαρκτοι, ενώ ο φάκελος στο Υπουργείο Υγείας είχε εξαφανισθεί.


Η …διακριτική ζωή ως διευθυντής

Στα 13 χρόνια που απολάμβανε τον τίτλο του ως διευθυντής Γενικής Ιατρικής, η παρουσία του δεν ήταν και η πιο σεμνή που θα μπορούσε να υπάρξει.

Του άρεσαν ο τζόγος και η κοσμική ζωή. Κυκλοφορούσε με Ferrari, ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο (piper). Έκανε πλαστικές επεμβάσεις στο Κολωνάκι, οργάνωνε με το αζημίωτο αεροδιακομιδές με το ιδιόκτητο αεροσκάφος του, ενώ είχε κατηγορηθεί και για έκδοση πλαστών επιταγών.


Το ξεσκέπασμα

Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Ο συγκεκριμένος το κατάφερε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Μία καταγγελία πολίτη όμως ήταν η απαρχή το καλοκαίρι του 2013 να ξεκινήσουν οι έρευνες με βάση τις προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες, που οδήγησαν στην απόφαση της αποπομπής του. Φαίνεται ότι υπήρχε κάποιος αδικαιολόγητα μεγάλος πλουτισμός του συγκεκριμένου γιατρού που τράβηξε την προσοχή των αρχών.

Εκείνη την περίοδο, επί υπουργείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Λέανδρος Ρακιντζής είχε δηλώσει ότι διετάχθη έρευνα για την δραστηριότητα του πρώην διευθυντή του ΕΣΥ με έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς, στις φορολογικές δηλώσεις του και άλλα σημεία. Πολλά από τα αδικήματά του έχουν παραγραφεί λόγω παρόδου εικοσαετίας. Παρέμενε όμως ενεργό το αδίκημα της αντιποίησης αρχής.

Έτσι λοιπόν σε 18σέλιδο πόρισμα που συντάχθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2013 από το υπουργείο Υγείας σημειώνεται ότι στον «γιατρό» είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για πλαστογραφία μετά χρήσης επειδή με ψεύτικα στοιχεία (εμφάνιζε τρία πατρώνυμα!) είχε εκδώσει ταυτότητα στις 16 Μαρτίου 2007 στο Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου. Μάλιστα γι’ αυτό το αδίκημα ο γιατρός καταδικάστηκε ερήμην σε 22 μήνες.