ΕκδηλώσειςΑρχείο

Q&A από τον Φίλλιπο Κουτσαφτή και τον Γιώργο Ζέρβα στο Άργος

Στα πλαίσια του 2ου Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοπονησσου_Άργος που θα πραγματοποιηθεί από 28 – 31 Ιανουαρίου στην “αίθουσα τέχνης & πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος” δύο από τους σπουδαιότερους έλληνες ντοκιμαντερίστες ο Γιώργος Ζέρβας και ο Φίλλιπος Κουτσαφτής θα παρευρεθούν σε μία Q&A (Questions & Answers) συζήτηση με το κοινό όπου θα προβληθούν και οι ταινίες τους.

ΕΦΤΑ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΟΧΤΩ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ (Γιώργος Ζέρβας)
Σάββατο 30/1 στις 19:00

ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ (Φίλλιπος Κουτσαφτης)
Κυριακη 31/1 στις 19:00(τελετή λήξης)
 

Ο Φίλιππος Κουτσαφτής
Γεννήθηκε στη Ζαγορά Βόλου. Αρχικά σπούδασε μηχανολογία και στη συνέχεια κινηματογράφο στην Αθήνα. στη Σχολή Σταυράκου, τμήμα Διευθυντών Φωτογραφίας.  

Έχει εργασθεί, ως Διευθυντής Φωτογραφίας σε δεκαέξι ταινίες μεγάλου μήκους, πολλές από τις οποίες διακρίθηκαν σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε ταινίες μικρού μήκους, καθώς και σε μεγάλο αριθμό προγραμμάτων για την Ελληνική Τηλεόραση. Εργάζεται  επίσης ως σχεδιαστής φωτισμών σε  θεατρικές, μουσικές και παραστάσεις χορού.  

O Γιώργος Χρ. Ζέρβας
Γεννήθηκε το 1960 στην Πρόσυμνα Αργολίδας. Στην Αθήνα σπούδασε χημεία (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και κινηματογράφο (Σχολή Σταυράκου). Στο Παρίσι συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στον κινηματογράφο (Sorbonne, Paris I) και σκηνοθεσία δημιουργικού βίντεο (Ecole Nationale Superieure des Arts Decoratifs).  

Εργάζεται ως σκηνοθέτης – παραγωγός ντοκιμαντέρ για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ταινίες του έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και φεστιβάλ ανά τον κόσμο όπως για παράδειγμα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Παρίσι, Μασσαλία, Στρασβούργο, Μόναχο, Νέα Υόρκη, Ρώμη, Βαρκελώνη, Κάρλοβυ Βάρυ, Κωνσταντινούπολη, κ.α.    

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: http://alexanderargos.newargos.gr/index.php/en/dfnp